Ministar Kujundžić: Porez na cigarete, alkohol, kocku i mobitele – Redukcija prava na zdravstvenu uslugu hrvatskih građana koji su napustili zemlju i zaposlili se u inozemstvu

Objavljeno: 21. 09. 2017.


PODIJELI:

Računica ministra zdravstva Milana Kujundžića o namicanju dodatne tri milijarde kuna za zdravstveni proračun dovršena je.

S ciljem neophodne financijske stabilizacije sustava, razmišlja zato o udvostručenju maksimalne participacije za bolničko liječenje a planira redukciju prava na zdravstvenu uslugu hrvatskih građana koji su napustili zemlju i zaposlili se u inozemstvu.

Četiri su ključna mjesta gdje bi se moglo doći do tri milijarde kuna, a da pritom ne ugrozimo standard građana. Štoviše, većina njih radi štetu za zdravlje. Govorim o cigaretama, o alkoholu, žestokom piću s koncentracijom alkohola oko 40 posto, govorim o kocki i o mobitelima. Stručnjaci su to detaljno razradili, kad se pomnoži potrošnja i broj dodatno naplaćenih kuna, došlo bi se do tri milijarde – rekao je između ostalog ministar Kujundžić za Novi list.