MINISTAR ŠUSTAR POTVRDIO U DNEVNIKU NOVE TV: OD IDUĆE ŠKOLSKE GODINE SMANJENJE SUBVENCIJA ZA PRIJEVOZ

Objavljeno: 13. 03. 2016.


PODIJELI:

PJEŠACIUČENICI

Za Dnevnik Nove TV ministar znanosti, obrazovanja i sporta, Predrag Šustar komentirao je smanjivanje subvencija za prijevoz srednjoškolaca.

Vaše ministarstvo je tanje za 158 milijuna kuna, od toga 94, dakle gotovo ste pola rezali na klincima, na srednjoškolcima, na prijevozu. To je demografska mjera. HDZ, dok je bio u oporbi, govorio je da treba 100% subvencionirati prijevoz. To je politički autogol.

Ne bih rekao. Mislim da je ključno u svemu ovome da se konačno i prema autoprijevoznicima i prema novoj školskoj godini uvodi novi model prema imovinskom cenzusu da je krajnje vrijeme da se nakon 25 godina.

Ja Vam govorim o ova četiri dana. Napravili ste veliki politički autogol. Rezali ste nešto što je dio i vašeg programa. U pregovorima s Mostom ste rekli da ostaje sve. Vi ste u oporbi bili i za stopostotno subvencioniranje,a onda dođete na vlast i prerežete na pola.

Ne bih se složio. Ključno je u cijeloj ovoj priči da uz dozvolu premijera i ministra financija, našlo se načina kako da kroz ovo vrijeme zadržimo stari model, a onda od nove školske godine, ja se zaista nadam da će to zaista biti od nove školske godine idemo prema onome što i Europska komisija od nas očekuje i ono što je pravedni sustav u vezi prijevoza učenika u tom međumjestnom prijevozu,a to se odnosi samo na srednjoškolce. Ono što je isto tako važno je da kompletni prijevoz koji se odnosi na osnovne škole ostaje netaknut i ide prema starom modelu.” – rekao je između ostalog ministar Šustar za Dnevnik Nove TV.

.