Ministarstvo raspisuje likovni natječaj “Ozonski čuvari”

Objavljeno: 13. 11. 2017.


PODIJELI:
Ministarstvo zaštite okoliša i energetike raspisuje edukativni likovni natječaj za učenike nižih razreda osnovnih škola na temu zaštite ozonskog sloja. Natječaj se provodi s ciljem edukacije djece o važnosti provedbe Montrealskog protokola o tvarima koje oštećuju ozonski sloj.

Montrealski protokol najbolji je primjer kako se zajedničkom globalnom akcijom mogu ispraviti posljedice negativnog ljudskog utjecaja na okoliš. Ukidanjem proizvodnje i potrošnje štetnih tvari ne samo da je zaustavljeno daljnje oštećivanje ozonskog sloja, nego se on oporavlja. Prema izvješću UN-a predviđa se da će se ozonski sloj oporaviti do 2050. godine.

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike svake godine 16. rujna obilježava Međunarodni dan zaštite ozonskog sloja, a s ciljem podizanja svijesti o važnosti očuvanja ozonskog sloja ove godine se organizira i dodatna aktivnost u vidu likovnog natječaja.

Ovim putem pozivamo sve Osnovne škole u Republici Hrvatskoj da se uključe u edukativni likovni natječaj na temu zaštite ozonskog sloja – OZONSKI ČUVARI. Od nastavnika i učenika očekujemo da nam kroz pristigle radove, na kreativan način prikažu svoje viđenje ove važne teme, zaštite ozonskog sloja.

Prijava likovnih radova traje od 20. studenog do 15. prosinca 2017. godine – stoji u pozivu Ministarstva zaštite okoliša i energetike.

Svi detalji i upute za sudjelovanje u natječaju nalaze se na edukativnoj internet stranici http://ozonko.mzoip.hr/.