Miro Šola: Gasi se Sportski info? – Inventura đakovačkog sporta u 2017. godini

Objavljeno: 29. 12. 2017.


PODIJELI:
Najistaknutiji đakovački sportski novinar Miro Šola na službenim stranicama Grada Đakova najavio  gašenje sportskog dijela portala. Iako sam Šola najavljuje novi sportski portal, mi koji ne poznajemo svu dubinu odluke o ukidanju dijela zasigurno daleko najposjećenijih stranica Grada i izostanak suradnje s novinarom čije je ime sinonim za đakovački sport – blago rečeno ostali smo paf.

Ipak, čitatelji neće ostati zakinuti za sportske vijesti iz pera (tipkovnice) đakovačkog profesora, do najavljenog sportskog portala kibici će okupirati Šolinu FB stranicu.

 

Nadam se da čelništvo Grada Đakova shvaća vrijednost sporta u društvenoj zajednici i da će pronaći neki novi model informiranja o sportskim događajima iz Đakova i Đakovštine.

Grad ne vidi ovakav način novinarstva na novoj web stranici Grada Đakova

“Približava se kraj 2017. godine. Ovim putem želim Vam se posljednji puta obratiti kao sportski novinar na službenim stranicama Grada Đakova. Naime, pune tri godine bilježio sam veliku većinu sportskih događanja u Đakovu i Đakovštini nastojeći uvijek biti „pozitivan“  odnosno i u porazu đakovačkih klubova vidjeti nešto dobro jer sam smatrao da je to zadaća lokalnoga novinara kako ga je definirao moj novinarski uzor pokojni Mirko Kladarić.

U posljednje tri godine imao sam ugovor s Gradom Đakovom, a on istječe 31. prosinca ove godine. S obzirom da s novim čelništvom grada nisam postigao dogovor, odnosno da ovakav način novinarstva ne vide na nadolazećoj novoj web stanici Grada Đakova, ovim tekstom zaključujem svoj rad na službenoj stranici grada Đakova.” 

Zahvala čitateljima

“A, vama dragi čitatelji, zahvaljujem se na vjernom praćenju Sportskoga infa, a ujedno se ispričavam na eventualnim pogrješkama kojih je zasigurno bilo. A one nisu bile plod namjere i novinarske zloće, već novinarske želje da informacija što prije stigne do čitatelja.

Zasada ćete moje tekstove moći čitati na mojoj facebook stranici, a uskoro će krenuti i nova stranica.” – napisao je između ostalog Miro Šola u svojevrsnom oproštaju od čitatelja na službenoj stranici Grada Đakova, ali na sreću uskoro ćemo ga opet naći, samo na drugom mjestu.

Već danas na FB stranici donosi inventuru đakovačkog sporta u 2017. godini.

VINKOVIĆEV IZBORNI PORAZ – DOBRO ILI LOŠE ZA ĐAKOVAČKI SPORT?

“Sportska 2017. godina iza nas je. Znam da će ovaj tekst izazvati različite komentare, da u Hrvatskoj postoji četiri milijuna izbornika i da svatko od nas ima svoje viđenje. Dat ću si za pravo, da sam kao jedini đakovački sportski novinar, objavljujući pune tri godine tekstove na službenoj stranici Grada Đakova (Sportski info) dok su ostali đakovački mediji samo povremeno i selektivno objavljivali tekstove i to one koje su klubovi ili pojedinci sami dostavljali, napraviti inventurnu đakovačkoga sporta u 2017. godini. Dakako, ne očekujem da se svi slože s mojim tvrdnjama, ali nadam se da ćete prepoznati moje dobre namjere i želju da đakovački sport ide prema naprijed.” – piše Šola.

Vinkovićev „amen“!

“Svi đakovački sportski klubovi, ali i ostale udruge, naučili su da „amen“ na sve odluke, prije svega one financijske, daje gradonačelnik Vinković. Njegova je uvijek bila zadnja. Rekli bismo: autokratski, ali, barem koliko ja znam, nije bilo kluba ili pojedinca kojega je đakovački gradonačelnik odbio. Njegova veličina bila je u tome što je on davao i prijateljima, ali i neprijateljima. Doduše, bilo je tu i promašenih financijskih potpora, ali tko god je što tražio, taj je i dobio.” 

Nova vlast: Želimo transparentno trošenja gradskoga novca!

“Izbori u svibnju 2017. godine donijeli su demokratske promjene. Za samo 400 glasova Vinković je izgubio izbore i morao prepustiti svoje mjesto novome mladome političaru Marinu Mandariću. Bio je to popriličan šok za gotovo sve sportske klubove koji su nastavili s praksom odlazaka kod gradonačelnika po novčana sredstva za tekuće potrebe. Međutim, novi gradonačelnik sa svojim pomoćnikom zaduženim za društvene djelatnosti Robertom Francemom tvrdili su da je Vinković potrošio gotovo sav novac za sport samo u prvih šest mjeseci. Poruka svim klubovima bila je jasna: morate se strpjeti do novoga proračuna. „Želimo transparentno u trošenju gradskoga novca“, bile su prve riječi novoga gradonačelnika Marina Mandarića.”

“Čini se da će mnogi klubovi i novim načinom raspodjele biti nezadovoljni jer troškovi natjecanja daleko su veći od sredstava s kojima će klubovi moći raspolagati. A ideja da se u financiranje sporta uključe i sponzori teško će proći jer poznato je da đakovačko gospodarstvo „diše na škrge“.” – piše između ostalog Šola u inventuri đakovačkog sporta.

Puno opširnije na FB STRANICI.