MISLAVOV PRVI KORAK

Objavljeno: 31. 07. 2014.


PODIJELI:

MISLAVOV PRVI KORAK

https://www.facebook.com/pages/Mislavov-prvi-korak/1480953218818720?fref=ts

Mislav Šušak je četrnaestogodišnji dječak rođen u 33. tjednu trudnoće. Kao nedonošće je prvi mjesec života proveo u inkubatoru na granici između života i smrti. Utvrđeno mu je krvarenje na mozgu što za posljedicu ima cerebralnu paralizu.

Njegov životni cilj je postati sportski novinar i komentator, borben je i trudimo se da se razvije u mladića koji će ispuniti svoje snove – rekao nam je Držislav Šušak, Mislavov otac.

Zbog sve veće deformacije i bolova u stopalima, te deformacija kralježnice na preporuku liječnika iz Hrvatske i roditelja koji su s djecom već prošli liječenja na Dječjoj ortopedskoj klinici u Aschau in Chiemgau obavili su u lipnju 2014. godine pregled. Zaključak liječnika  je da su Mislavu potrebne ortoze za noge i korzet za kralježnicu, te ortopedske cipele. Nakon toga bi se provele tri operacije stopala i to u ožujku, lipnju i rujnu 2015. Zatim bi se izradile nove ortoze, koje bi uz hodalicu Mislavu omogućile hodanje. Dugotrajno liječenje financijski je iscrpilo ovu obitelj. Predračun za kompletno liječenje u Njemačkoj iznosi oko 40 000 eura. Ortoze, korzet i cipele trebalo bi izraditi odmah i za taj pothvat potrebno je  oko 8 000 eura, dok ostatak trebaju prikupiti do kraja 2014. godine.

Kada vidimo djecu koja su operirana u klinici koju navodimo, te uspjeh postignut nakon operacije vjerujemo da je to velik korak za Mislava. Nije sve u novcu, sad tražimo i trebamo pomoć, no želimo istaknuti zahvalnost svim ljudima koji su ušli u naše živote i pomogli da  Mislav ne osjeti teškoće u razvoju, osobama koje su bile i bit će dio naših života. Svaka lijepa riječ puno nam znači  – kažu Mislavovi roditelji.

IZVOR:www.in-portal.hr