Most Đakovo u kratkom pregledu izvjestio građane o poduzetim koracima u smjeru provođenja dogovorenih zajedničkih projekata

Objavljeno: 23. 10. 2017.


PODIJELI:

Užurbana svakodnevnica i dinamika događaja ponekad ne dopušta pravovremeno izvještavanje lokalne javnosti o aktivnostima koje Građanska inicijativa „OŽIVIMO ĐAKOVO“ u suradnji sa ekipom Marina Mandarića nastoji pokrenuti i realizirati. Uz razne druge brojne aktivnosti koje nova gradska vlast poduzima, u ovoj objavi želimo napraviti kratak pregled i izvijestiti o koracima poduzetim u smjeru provođenja dogovorenih zajedničkih projekata.

PROJEKT „GRADSKE RIZNICE“
U organizaciji dogradonačelnika g. Antuna Galića održali smo radni sastanak sa predstavnicima tvrtke LIBUSOFT koja dugi niz godina nudi programska rješenja jedinicama lokalne uprave. U nazočnosti Gradonačelnika, Dogradonačelnika i svih Pročelnika gradskih službi, LIBUSOFT je predstavio svoja rješenja za uspostavu i pokretanje sustava Gradske riznice. U ovom trenutku informirani smo da ova tvrtka sustave Riznice, u raznim kombinacijama koje su prilagođene korisniku te druge programske alate za moderno upravljanje lokalnim upravama, osigurava za veliki broj jedinica lokalne uprave, gotovo 70-tak njih. U razgovoru je naglašeno da Grad Đakovo ima licence za nekolicinu programskih modula LIBUSOFT-a te da to može biti dobar temelj za implementaciju sustava. S obzirom na skori kraj tekuće kalendarske godine i izradu proračuna za iduću, konstatirano je da bi bilo moguće sa početkom godine početi koristiti manji dio mogućnosti Riznice, cijelu iduću godinu iskoristiti za edukaciju osoblja, tehničku pripremu i dogovor te da bi sustav Riznice mogao u cijelosti profunkcionirati od 1. siječnja 2019. godine.
Veselimo se da ovaj zajednički projekt moderne informatizacije i povezanosti kojim se osigurava maksimalna transparentnost rada Gradskih službi i Ustanova pomalo popirma konkretne obrise.

PROJEKT „DNEVNE BOLNICE“
U organizaciji Gradonačelnika Marina Mandarića u Domu zdravlja Đakovo održli smo sastanak sa Predsjednikom Upravnog odbora i Ravnateljem, g. Darkom Čališem i g. Borom Knezovićem. Nakon obilaska prostora Doma zdravlja Ravnatelj nas je informirao o planovima razvoja Ustanove. Informirani smo da je projekt obnove prostora bivšeg Rodilišta vrijednosti preko 3 milijuna kuna na dobrom putu realizacije. Projekt uključuje građevinsku obnove prostora te smo uvidom u nacrte uvidjeli i konkretne prostore pojedinih djelatnosti kao i prostore koji se mogu namijeniti za buduće sadržaje kojima bi se osigurao viši stupanj zdravstvene zaštite građanima Đakova. Na sadržajnom sastanku, između ostalog, Ravnatelj nas je upoznao da je jedan liječnik Doma zdravlja već na specijalizaciji Interne medicine te se predviđa slanje još jednog, također na specijalizaciju Interne medicine, u skorom periodu. U ovom smjeru razvoja, plan Doma zdravlja je da dobije specijaliste područja kardiologije i gastroenterologije. Svakako vrijedi istaknuti da je dio opreme za internističku djelatnost već pribavljen ( holter uređaji, ergometar…) te se očekuje nabavka prvenstveno UZV uređaja te ostalog potrebnog materijala.
Vrijedi istaknuti da je kadrovski potencijal, timovi obiteljske medicine i specijalistički timovi , svakako najvažnije „blago“ đakovačkog Doma zdravlja u koje se mora i nadalje ulagati i razvijati. Potencijal đakovačkog Doma zdravlja nemoguće je ne istaknuti. Nastavak razgovora i poticanje na što bržu realizaciju svakako će biti jedan od prioriteta.

PROJEKT „CENTRA ZA PODUZETNIŠTVO“
Već smo izvijestili o održanom predavanja na temu Centra za poduzetništvo te smjernicama kojima bi taj Centar trebao težiti. Ovaj projekt sigurno je jedan od prioriteta kad govorimo o iskoraku Grada Đakova prema revitalizaciji poduzetničke djelatnosti. Nastojati ćemo svakako biti što aktivniji kad je riječ o ovom području djelovanja. U tom smislu vijedi istaknuti inicijativu Gradonačelnika i sastanak na temu pronalaženja prostora za Gospodarsku zonu. Uz Gradonačelnika i suradnike na katastarskim kartama Grada prezentirane su mogućnosti za lokaciju buduće gradske Gospodarske zone uvažavajući lokalitete, prometnu povezanost i ostale parametre. Dogovoreni su daljnji sastanci na ovu tematiku – stoji u izvještaju MOST-a Đakovo.