Na završnici Dana poslova u turizmu u Splitu proglašeni pobjednici natječaja “Inovativan budi – turizam ti posao nudi”

Objavljeno: 03. 02. 2018.


PODIJELI:
Učenici Srednje strukovne škole iz Vukovara, Ekonomske i turističke škole iz Daruvara te studenti Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu iz Opatije pobjednici su natječaja „Inovativan budi – turizam ti posao nudi“ koji je Ministarstvo turizma organiziralo u okviru ovogodišnjih Dana poslova u turizmu. Između 38 timova prijavljenih na ovaj inovativan natječaj, upravo su oni ponudili najoriginalnija rješenja kojima je cilj kvalitetna promocija ugostiteljsko – turističkih zanimanja i povezivanje s poslodavcima. Dodjela nagrada održala se na završnici Dana poslova u turizmu u Splitu koji su okupili 75 poslodavaca u turizmu i više od pet tisuća posjetitelja u potrazi za sezonskim zapošljavanjem.

Prijave na natječaj Ministarstva turizma „Inovativan budi – turizam ti posao nudi“ namijenjen učenicima srednjih turističko ugostiteljskih škola i studentima visokih učilišta s programima iz područja turizma i ugostiteljstva trajale su od 15. do 29. siječnja 2018. godine, a pred sudionicima je bio izazovan zadatak osmišljavanja projekata čiji je cilj promocija zanimanja i obrazovanja u turizmu i ugostiteljstvu. Na natječaj je pristiglo 38 prijava srednjih ugostiteljsko-turističkih škola i visokih učilišta s područja cijele Hrvatske, pri čemu je najveći broj prijava zaprimljen s područja Splitsko-dalmatinske, Istarske i Primorsko-goranske županije. Nagrađeni timovi pobjedom u ovom natječaju osvojili su studijska putovanja ukupne vrijednosti 50.000 kuna i to u prestižne centre izvrsnosti u Španjolskoj (Baskijski kulinarski centar) i Austriji (Centar izvrsnosti za ugostiteljstvo i turizam), te posjet hotelskoj tvrtki u Hrvatskoj.

U cilju promocije ugostiteljsko turističkih zanimanja među mladima, u sklopu splitskog izdanja Dana poslova u turizmu, za sve zainteresirane učenike osnovnih i srednjih škola, Ministarstvo turizma organiziralo je i specijalističke edukativne radionice iz područja turizma i ugostiteljstva koje su okupljenima održali predstavnici hotelskih kuća Maistra i Blue Sun te predstavnici ugostiteljskog sektora. Cilj ovih radionica bio je pružiti dodatnu razmjenu znanja i iskustava između generacija te osnažiti povezivanje učenika i studenata sa stručnjacima iz istog sektora.


Dani poslova u turizmu zajednički su projekt Ministarstva turizma, Ministarstava rada i mirovinskoga sustava, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Hrvatske turističke zajednice, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore, Hrvatske udruge poslodavaca i Udruge poslodavaca u hotelijerstvu koji se održava s ciljem osiguranja bolje promocije ugostiteljsko-turističkih zanimanja i turizma kao atraktivnog sektora koji pruža mogućnost zapošljavanja. Kroz tri manifestacije u Osijeku, Zagrebu i Splitu te specijalističke sajmove u Vukovaru i Bjelovaru, ovogodišnji Dani poslova u turizmu okupili su više od stotinu vodećih poslodavaca u turizmu i u ugostiteljstvu te više od petnaest tisuća posjetitelja zainteresiranih za sezonsko zapošljavanje.