Nacionalno natjecanje orača održat će se u Osijeku krajem kolovoza

Objavljeno: 24. 04. 2018.


PODIJELI:

Središnje natjecanje orača Republike Hrvatske ove godine održat će se u Osijeku od 24. do 26. kolovoza, i to u sklopu sajamske manifestacije Farm show.

Zbog velikog broja sudionika i zahtjevnih uvjeta natjecanja (na primjer potrebno je osigurati 20 hektara oranica za trening i natjecanje orača), pripreme su u punom jeku, pa je 23. travnja 2018. godine u Osijeku održan sastanak Organizacijskog odbora na čijem je čelu župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić, a uz državnog tajnika Ministarstva poljoprivrede Tugomira Majdaka članovi Odbora su predstavnici Udruge natjecanja u oranju Osječko-baranjske županije, Udruge prodavatelja poljoprivredne mehanizacije i opreme u Republici Hrvatskoj, Hrvatske udruge za organizaciju natjecanja orača, Turističke zajednice Grada Osijeka, Agronom-a d.o.o. Požega, Hrvatske poljoprivredne agencije, Hrvatske poljoprivredno-šumarske savjetodavne službe, Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije. 

Na sastanku su imenovani članovi radnih skupina koje će pokriti sve aspekte 16. Natjecanja orača Republike Hrvatske, kao i 7. Natjecanja u oranju konjima koje se prigodno održava uz središnju manifestaciju. 
Uobičajeno, i ove godine najveći dio programa odvijat će se tijekom dva dana; u petak je okupljanje sudionika iz svih županija, trening natjecatelja i izvlačenje natjecateljskih brojeva, a središnji dio je u subotu kada se održava defile traktora, svečano otvaranje manifestacije, natjecanje, ocjenjivanje i svečano uručivanje nagrada najboljim natjecateljima – stoji u obavijesti Osječko-baranjske županije.