NADBISKUP HRANIĆ: STARJEŠINAMA POSTAJU I SVI ONI KOJI PO STRANAČKOJ ILI NEKOJ DRUGOJ LINIJI POSTAVLJAJU LJUDE DA IM ZA NEŠTO ZAHVALE ILI DA IH TAKO KUPE

Objavljeno: 07. 05. 2015.


PODIJELI:

hranić

Svečanim euharistijskim slavljem koje je danas održano na splitskoj rivi uz sudjelovanje desetaka tisuća vjernika predvodio je đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić u proslavi blagdana sv. Dujma.

U homiliji nadbiskup Hranić osvrnuo se i na život u Lijepoj našoj, evo nekoliko njegovih osvrta na svakodnevnicu:

"Bolno je i žalosno gledati kako se toliki turisti dolaze diviti ljepoti, kulturi i tradiciji naše zemlje, a mi našu mladost, naše hrvatske mladiće i djevojke, već fakultetski obrazovane, šaljemo u inozemstvo, umjesto da im omogućimo da unaprjeđuju ovu našu zemlju i društvo te biološki osnaže naš narod koji stari i pomalo nestaje."

"Starješinama tako često postaju i svi oni koje legalno izabrani sa sobom dovode po gradskim odjelima, državnim ministarstvima, u upravu i javna poduzeća, po stranačkoj ili nekoj drugoj liniji te ih postavljaju na ključna, a često i na sporedna mjesta da im za nešto zahvale ili da ih tako kupe. Vjernici, katolici i svi kršćani koji pripadamo Isusovim učenicima trebali bismo pokazati da se i poslije dobivanja povjerenja na parlamentarnim izborima može i treba čestitije, ljudskije, poštenije, na dobrobit svih a ne samo nekih."

O vjerniku u politici.

"Njegovo poslanje uvijek pokazuje nejednakost u sredstvima, razlike između njega i mnoštva ljudi. On ide bez kese, tj. bez novca, bez kuverte, bez trgovine glasovima i mandatima, bez metoda svojstvenih ljudima ovoga svijeta – kazao je Hranić." / Izvor: ika.hr / croative.net / slobodnadalmacija.hr /