Najavljujemo 13. Pokladno jahanje

Objavljeno: 24. 01. 2022.


PODIJELI:

U sklopu pokladne manifestacije “Đakovački bušari” (koji će nažalost i ove godine zbog poznatih epidemioloških mjera ići virtualno) održat će se 6. veljače 2022. godine 13. Pokladno jahanje u Širokom Polju.

Manji broj gostiju na otvorenom, uz pridržavanje epidemioloških mjera, omogućit će ipak održavanje 13. Pokladnog jahanja na ulicama Širokog Polja. 

POKAŽIMO GOSTIMA IZ OPATIJE ŠTO KRIJU BAKINI ORMARI U ŠIROKOM POLJU

Organizator je Konjogojska udruga Široko Polje, koja poziva Širokopoljce da taj dan ukrase kuće i time na svoj način daju doprinos organizaciji, ali i pokažu narodnim ruhom kakve ljepote “kriju” bakini ormari u našem prelijepom selu.

Iz Konjogojske udruge za ovu godinu najavljuju goste iz Opatije, grada koji je sigurno među najpoželjnijim turističkim destinacijama, neka gostima iz takve jedne destinacije mobiteli budu puni prekrasnih fotografija sa pročelja kuća ukrašenim narodnim ruhom. 

Samo 13. Pokladno jahanje kreće sa povorkom u 12:00 sati uz tradicionalne postaje, pjesmu, jelo i piće.

Izađite na ulicu pri prolasku povorke, okitite ruhom pročelja, podržite i na taj način rad udruge koja čuva od zaborava stare običaje i ljubav prema konjima, jednoj od najplemenitijih životinja.