NAPADI NA ČLANOVE SDP-a U ĐAKOVU SE NASTAVLJAJU. NEKA INSTITUCIJE DRŽAVE ZAŠTITE NAŠE LJUDE, A GRADSKA VLAST PREUZME ODGOVORNOST ZA OVU KATASTROFALNU SITUACIJU U GRADU!

Objavljeno: 13. 06. 2016.


PODIJELI:

SDP

SDP Đakovo primoran je reagirati medijskim istupom kako bi zaštitio svoje članove koji su već gotovo dvije godine “meta” zbog neprimjerene i ozbiljne situacije u gradu Đakovu.

Nakon prošlogodišnjeg premlaćivanja člana Foruma mladih te napada na obiteljsku kuću tajnika Gradske organizacije, uoči 22. sjednice Gradskog vijeća Grada Đakova, održane danas, našoj vijećnici poslano je upozorenje bušenjem guma na osobnom automobilu što smatramo potpuno neprihvatljivim i ozbiljnim činom.

Nakon sjednica Vijeća, a zbog ukazivanja na propuste i nedospustive radnje u vlasti i gradskim tvrtkama, naši vijećnici bili su izloženi napadima i pritiscima, kao i članovi njihovih obitelji. Ovoga puta, vjerujemo da je poruka poslana prije održavanja spomenute sjednice.

Ovakva klima u gradu je nedopustiva, kao i gušenje slobode govorima, i ide na dušu gradskoj vlasti koja oporbi ne dopušta obavljanje dužnosti u najvažnijem tijelu vlasti. Pozivamo sve nadležne institucije da poduzmu sve potrebne korake kako bi se zaštitilo članice i članove SDP-a i kako bi im se omogućilo nesmetano djelovanje u obavljaju poslova za koje su birani s ciljem dobrobiti grada i građana.

Žalosno je da u Đakovu postoje privilegirani i da neki postaju građani drugoga reda ako ukazuju na propuste. Pozivamo i gradsku vlast da ne manipulira terminom “najsigurnijeg grada u Hrvatskoj” te da prestane ovakve incidente nazivati slučajnima, a otvoreno pričanje o istima, paušalnim izjavama i glupostima. Najodgovornijim smatramo Gradonačelnika koji je grad prepustio na milost i nemilost predsjedniku Vijeća Soldi koji svojim djelovanjem uništava grad.

Gradski odbor SDP-a Đakovo

.