NAS KO KINEZA

Objavljeno: 05. 11. 2015.


PODIJELI:

naskokineza

Široko Polje prema zadnjem popisu iz 2011. godine ima 1 012 stanovnika, u toj brojci 507 stanovnika je muške populacije i 505 stanovnika ženske populacije.

U tako malenom selu od 200-tinjak kuća ili domaćinstava, kako vam ljepše zvuči, zamislite da vam netko kaže da ne poznate, barem iz viđenja, stotinjak odraslih mještana.

Naime, kada se letimično uzme službeni spisak birača, stotinjak osoba na prvi pogled ne pripada nama.

Iako je o ovome već pisano u nekoliko navrata, pitanje je kako da nitko ne reagira, osobito ako su u pravu oni koji kažu da su to samo fiktivne prijave iza kojih se krije izvlačenje novca iz proračuna RH (dječji, zdravstveno…).

Bilo kojem Širokopoljcu kada bih pročitali podatke koliko ima “mnogoljudnih” obitelji uvjeren sam ostali bi u čudu, iako  dosta obitelji i sa “uvjetno” manje članova ima nepoznatog “viška”.

Kako god, gazdinstvo s čak 14 odraslih članova je najmnogoljudnije u Širokom Polju, ima “samo” jedna obitelj s 9 odraslih članova, tri obitelji s 8 punoljetnih osoba, devet obitelji ima po 7 odraslih osoba, trinaest obitelji ima 6 odraslih članova i čak dvadeset pet obitelji u Širokom Polju ima 5 članova koji su punoljetni – rekli bi baš nas ima.

Osim toga, kao što je već i napisano, dosta viška na biračkom popisu ima i među domaćinstvima s manjim brojem članova.

Koja je pozadina da nas s pravom glasa ima gotovo stotinjak više, možemo samo nagađati.

 

.