NE POSTOJE RAZLOZI ZA PODIZANJE CIJENA KOMUNALNIH USLUGA

Objavljeno: 15. 09. 2014.


PODIJELI:

SU

Temeljem odluke gradonačelnika grada Đakova g. Zorana Vinkovića koja je vezana za povećanje komunalnih usluga tvrtke „ Univerzal “   Đakovo , stranka umirovljenika ulaže protest vezano za isto.

Obrazloženje :

Naime sukladno standardima EU grad Đakovo uvodi klasiranje i recikliranje otpada tvrtke „ Univerzal „ Đakovo te je za iste usluge podigla cijene .

Smatramo da je to novi udarac na životni standard građana a posebno za umirovljenike koji već sada nisu u mogućnosti pravovremeno plaćati sve troškove za režije i normalan život a da ne spominjemo nezaposlene i socijalno ugrožene građane.

Smatramo da ne postoje razlozi za podizanje cijena komunalnih usluga od strane tvrtke „ Univerzal „ jer ne postoji velika razlika u djelatnostima koja obavljaju čak što više razdvajanjem i recikliranjem bio – otpada , tvrtka Univerzal ne nabavlja propisana vozila za isto već sve izvršava postojećim voznim parkom .

Ovim putem zamoljavamo g. Zorana Vinkovića da preispita i poništi donešenu odluku, te o istom obavijesti građane javnim priopćenjem i razlozima za isto .

Predsjednik g.o. stranke umirovljenika Đakovo

Stefan Novak