NENAD ŠINKO NOVI PREDSJEDNIK ORGANIZACIJE BRANITELJA HSS-a “HRVATSKI SOKOL”

Objavljeno: 26. 02. 2016.


PODIJELI:

hssbran

U četvrtak 25.02.2016. održana je izborna skupština Organizacije branitelja HSS-a “Hrvatski Sokol” OBŽ u prostorijama DVD-a Tenja.

Skupštini su prisustvovali predsjednik OBHSS-a Stjepan Živković, predsjednik HSS-a OBŽ Zvonko Pongrac, te novo izabrani zamjenik ministra poduzetništva i obrta Mario Turalija . Sva tri gosta izborne skupštine pozdravivši sve prisutne branitelje, čestitali su novoizabranom vodstvu te im zaželjeli uspješan i plodonosan rad.

Za novog predsjednika Organizacije branitelja HSS-a “Hrvatski Sokol” izabran je gosp. Nenad Šinko iz Ivanovca, Dragovoljac je Domovinskog rata, postrojbama ZNG pristupio 23.07. 1991. g. nakon bijega s odsluženja vojnog roka u bivšoj JNA vojni rok je služio u gradu heroju Vukovaru gdje je i pobjegao iz vojarne i priključio se postrojbama ZNG-a u Vukovaru, tijekom domovinskog rata sudjelovao je u obrani Osijeka,Istočne Slavonije, Dubrovnika,Zadarsko zaleđe-Maslenica,Mostara i Posavine te akcijama “Maslenica” i “Bljesak” te je bio pripadnik 106 i 130 brigade HV i pripadnik 68. bojne Vojne policije, a 2007., umirovljen kao HRVI i časnik HV.

Član je HSS-a od 1999. godine, jedan od osnivača HSS-a u Općini Antunovac te inicijator osnivanja ogranka Ivanovac, u 2 mandata vijećnik HSS-a u Općinskom vijeću Antunovac , trenutno obnaša dužnost predsjednika OO Antunovac u drugom mandatu i blagajnik sam ŽO HSS-a OBŽ, član županijskog predsjedništva i odbora te član Asocijacije branitelja „Hrvatski sokol“ HSS-a OBŽ. Svoj angažman i rad u HSS-u želim posvetiti populaciji branitelja kako na županijskoj tako i na državnoj razini.

U svom obraćanju predsjednik Šinko posebno je naglasio,

Na žalost i 20 godina nakon domovinskog rata još uvijek postoje revizionisti koji imaju potrebu iznijeti neku svoju istinu,kako o mjestu i ulozi domovinskog rata u modernoj Hrvatskoj povijesti tako i o samim braniteljima.

Mi u OBHSS smatramo kako se političke elite ne bave tom problematikom sustavno i stručno već isključivo kao sredstvom za jeftina politička razračunavanja.

Cilj novog vodstva je jačati organizaciju i argumentirano i demokratski promovirati vrijednosti domovinskog rata i artikulirati probleme branitelja prvenstveno u tijelima HSS s ambicjom da se naši stavovi u što većoj mjeri implementiraju u državnoj politici.

HSS je stranka s najdužim neprekidnim djelovanje i kao takva najpozvanija da sve političke aktere pozove na prekid ovih suludih i nenormalnih podjela u hrvatskom društvu.

 

Tajnik OB HSS-a

Damir Basar

 

.