NEPOSLUŠNI NAROD

Objavljeno: 23. 09. 2014.


PODIJELI:

birajmo

Najnoviji referendum “Birajmo zastupnike imenom i prezimenom” u organizaciji građanske inicijative “U ime obitelji”  koji  kao jedan od glavnih zahtjeva traži preferencijalno glasovanje, u nedjelju je testirao Širokopoljčane. Ako mi za sebe volimo reći da smo mini-mini preslik Hrvatske onda već sada sa sigurnošću možemo tvrditi – zastupnici koji nisu dobili glas, neće imati ni vlast.

Kako smo mi mala sredina pa je statistiku i zaključke lako napraviti, rekli bi zbog preglednosti terena, iako ruku na srce ovaj puta to nije bilo teško. Narod se ovaj puta izjašnjava zdravom logikom, ako su “veliki igrači” (HDZ, SDP) postigli “zajednički” konsenzus da referendum za hrvatskog čovjeka nije dobar, a zbog njihovih vladavina živimo “kao u Švedskoj” – promašiti ne možemo, dovoljno je napraviti suprotno.

Stoga ako želite da u budućnosti vaš glas bude više cijenjen, ali i da vi izaberete čovjeka “po svojoj mjeri” imate priliku napraviti nešto.

Izjašnjavanje u Širokom Polju naišlo je na dobar odaziv, a biti će moguće opet u nedjelju prije i poslije mise, ispred crkve sv. Izidora.