ODRŽAN ZIMSKI PIONEER SASTANAK – BRLOŠIĆ: NADAMO SE DA NEĆE DOĆI DO UMANJENJA POTPORA

Objavljeno: 26. 01. 2016.


PODIJELI:

poljoprivred

Sinoć je održan tradicionalni “Pioneerov” zimski sastanak, kojem se odazvao lijep broj poljoprivrednika, sastanku su osim širokopoljačkih poljoprivrednika bili prisutni i poljoprivredni proizvođači iz okolnih mjesta.

Kao što je i najavljeno glavnu riječ na sastanku su vodili: predstavnik “Pioneera” Igor Imrović, savjetnik Poljoprivredne savjetodavne službe Damir Babić i predsjednik HPK Matija Brlošić.

Tako su poljoprivrednici ispred Poljoprivredne savjetodavne službe upoznati, ali i upozoreni na direktive i pravilnike koje će morati primjenjivati u proizvodnji.

Primjenu direktiva i neprestanu edukaciju naglasio je i Matija Brlošić, kao jedan od osnovnih uvjeta “kako naučiti koristiti potpore”.

Osim toga Brlošić je rekao kako su sve veći pritisci u EU da se potpore smanje, odnosno ukinu, nema potpora za proizvodnju, već samo za očuvanje i zaštitu okoliša.

Brlošić se osvrnuo i na mjeru 4, od koje su poljoprivrednici puno očekivali: ” reći ću vam istinu o čemu se radi, Ministarstvo poljoprivrede za mjeru 4 predvidjelo je samo 1 800 projekata.”

Nakon naših i europskih tehničkih i zakonskih novosti, prisutne je upoznao sa novim hibridima i zaštitnim sredstvima tvrtke “Pioneer” njihov predstavnik Igor Imrović.

 

.