OO HSS Viškovci: Neprimjerena izjava predsjednika HSS-a gosp. Kreše Beljaka

Objavljeno: 18. 07. 2018.


PODIJELI:
Općinska organizacija HSS-a Viškovci ogradila se od izjave predsjednika HSS-a gospodina Kreše Beljaka prigodom dočeka Hrvatske nogometne reprezentacije. 

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Svjedoci smo neprimjerene izjave predsjednika HSS-a gospodina Kreše Beljaka prigodom dočeka Hrvatske nogometne reprezentacije sa Svjetskog nogometnog prvenstva iz Rusije 16. srpnja 2018. , kojom prilikom je svojom izjavom putem društvene mreže „Twitera” neprimjereno i tendenciozno okarakterizirao gosta naše reprezentacije fašistom pa time i Hrvatsku nogometnu reprezentaciju.
Ovakva izjava izazvala je ogorčenje i uvredu javnosti, a HSS-u nanijela štetu.Tragom ove izjave u Viškovcima je oskrnavljen promidžbeni baner HSS-a grafitom „Beljak Bljak” koji godinama stoji na nogometnom igralištu – sponzoriran od strane članstva, vjerojatno kao izraz dubokog revolta kako članstva tako i simpatizera HSS-a i sveukupne javnosti .
Općinska organizacija HSS-a Viškovci ograđuje se od ove izjave i isto to tražimo i od naše središnjice, jer smatramo da osobni animoziteti i stavovi predsjednika Beljaka nisu i ne bi trebali biti stavovi HSS-a. HSS je lučonoša borbe za obitelj, domovinu, vjeru, kulturu i prosperitet , stranka koja ima duboke korijene u hrvatskom narodu, a ovakvim izjavama definitivno uništava ugled i temelje na kojima je stasala po nauku Stjepana Radića.

Predsjednik OO HSS Viškovci
Goran Krnjić