OVE GODINE PRIPREMAJU SE VELIKI RADOVI NA ŠIROKOPOLJAČKOM GROBLJU

Objavljeno: 02. 02. 2016.


PODIJELI:

širokopoljegroblje

Širokopoljačko groblje trebalo bi ove godine biti veliko gradilište.

Upravo to su danas najavili pri obilasku groblja: gradonačelnik Đakova Zoran Vinković, direktor Univerzala Mile Kaselj i predsjednik Nadzornog odbora Univerzala, Goran Soldo.

“Građani Širokog Polja nisu građani drugog reda u Đakovu, sve ovo što planiramo napraviti Široko Polje zaslužuje” – riječi su direktora Univerzala Kaselja, koje je doista bilo lijepo čuti.

A prema planu zahvati na groblju bi trebali biti uistinu opsežni.

groblješirokopolje (5)Uz uređenja hortikulture, posadilo bi se ispred kuće oproštaja brzorastuće drveće koje bi stvorilo potrebnu hladovinu, kada budu sahrane za najvrelijih ljetnih vrućina.

Osim toga od vanjskih radova uredit će se parkirališni prostor, obojiti ograda oko groblja i očistiti staza s kockama uz groblje.

Glavni ulaz u groblje će se proširiti, od ulazne kapije do centralnog križa, dok će sporedni ulaz (uz kuću oproštaja) cijelom dužinom do “partizanskog groblja” biti ispravljen i popločan kockama.

Uz to uredio bi se i središnji križ na groblju, kao i zelenilo u groblju, jer kao što kaže predsjednik Nadzornog odbora Univerzala, Goran Soldo: “Ne treba vas brinuti što će kod proširenja staza biti vađeno zelenilo, praksa je Univerzala kod ovakvih radova da postavi zelenila tri puta više nego što je bilo.”

Prvi čovjek Đakova, gradonačelnik Vinković, uz spomenute investicije, najavio je i nove za Široko Polje, ali o njima kada dođe vrijeme…

I na kraju, jako nas vesele riječi predsjednika NO Univerzala Solde: “radovi kreću na proljeće, a rok izvedbe je do kraja godine.”

« od 9 »