PARLAMENTARNI IZBORI 8. STUDENOGA

Objavljeno: 05. 10. 2015.


PODIJELI:

sabor

Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović raspisala je parlamentarne izbore za 8. studenoga.

“Hrvatice i Hrvati,

Hrvatske državljanke i državljani u domovini i svijetu

Danas sam, sukladno svojim ustavnim ovlastima donijela Odluku o raspisivanju parlamentarnih izbora.

Odlučila sam da će se parlamentarni izbori održati u nedjelju, 8. studenoga ove godine” – obraćajući se Poslanicom, Predsjednica je obavijestila javnost o datumu parlamentarnih izbora.

“Toga dana sudbina naše Hrvatske bit će u vašim rukama. To je dan kad političari vama polažu račune i kad demokracija dobiva puni smisao. Stoga vas pozivam da pozorno pratite što sudionici izbora nude, kakvi su im programi i kako će se oni odraziti na vaš svakodnevni život u sljedeće četiri godine.”

“I u ovoj izbornoj utrci od velike će važnosti biti i uloga medija, čija je zadaća biračima pružiti jasne informacije u cilju olakšanja donošenja njihove izborne odluke.

Poštovani predstavnici sedme sile, pero je moćno oruđe, molim vas, odgovorno koristite svoj utjecaj na javnost profesionalno odrađujući svoju ulogu „porote nacije“ u ovoj izbornoj utrci.

Vaša uloga u društvu od neprocjenjivog je značaja. Vi oblikujete javno mišljenje i stvarate kritičku, ali afirmativnu građansku svijest.

Iskoristite stoga ovu prigodu za svoj prinos jačanju društvene odgovornosti. Medijska sloboda podrazumijeva etičnost i odgovornost.

Drage sugrađanke i dragi sugrađani,

Izađimo na izbore 8. studenoga i oblikujmo budućnost naše domovine” – stoji između ostalog u Poslanici Predsjednice RH, a prenosi Ured Predsjednice.

 

.