PEČAT ŠIROKOPOLJAČKE 2015. GODINE: KODEKS ZA POLJOPRIVREDNIKE – NEVRIJEME SKIDALO KROVOVE – BRONČANI ANDREJ…

Objavljeno: 05. 01. 2016.


PODIJELI:

2015

Godinu 2015. lijepo smo krenuli (Božićnim koncertom), istina hladnih -16 baš nam i nije prijalo, još gore smo se osjećali dok su nam provaljivali usred bijela dana.

Dečko koji nam konstantno razvlači osmjeh od uha do uha, rušeći svoji protivnike lakše nego što je to napravila oluja sa širokopoljačkim krovovima, neumorno to čini i dalje. Andrej je dodao u svoju zbirku naslov amaterskog prvaka Hrvatske u tajlandskom boksu.

Dobro srce pokazali su naši krizmanici, lovci su pak ostavili puške i uhvatili se u koštac s drugom vrstom “divljači” – divljim deponijama smeća.

Kako bi sve bilo po zakonu, širokopoljački malonogometaši osnovali su klub, 103 puta dati krv za bližnje svoje zaslužuje barem Povelju zahvalnosti najhumanijeg Širokopoljčanina Stjepana Nađa.

Čari ovog prekrasnog slavonskog sela čak dva puta su došli ovjekovječiti snimatelji talijanske TV RAI, a sada da se podsjetimo drugog poluvremena 2015. godine.

POLJOPRIVREDNICI PROTIV KODEKSA, ŠIROKO POLJE POGODILO NEVRIJEME

nevrijeme

Žetva je opet donijela nezadovoljstvo poljoprivrednika. Kako bi se pšenica visoke klase isplatila “kao mekinje” uveli su Kodeks o otkupu, samo je jedno seljačko pitanje bilo u zraku: “Opet nas hoće prevariti?”.

Međutim ono što je ostalo na njivama nije otišlo ni pod mekinje, 18. srpnja Široko Polje je pogodilo nevrijeme s ledom koji je padao gotovo pola sata.

Ostatak ljeta protekao je u tropskim vrućinama s temperaturama do +40°C, tako da je uz elementarnu nepogodu zbog leda proglašena i elementarna nepogoda zbog suše.

lovački2015Lovački turnir u gađanju glinenih golubova osvojio je Tihomir Ramljak i SK Metak (Osijek), dok je naš Ivan Horvat tek u raspucavanju izgubio 2. mjesto. Sve su to poslije “Kune” nadoknadili u susjednim Ivanovcima, predvođeni nepogrešivim Jozom Damjanović donijeli su u Široko Polje sve nagrade.

Sraz širokopoljačkih udruga i društava u nogometu zbio se i ove godine na tradicionalnom malonogometnom turniru “Bara 2015.”

Skupština Udruge natjecatelja u oranju OBŽ održana je u Širokom Polju, kasnije će biti odlučeno da će kod nas 2016. biti natjecanje orača za Osječko-baranjsku županiju.

Ugođaj brazilske “Copacabane” u sparne ljetne dane, mladi će moći osjetiti na odbojkaškom igralištu s pijeskom, ideja i realizacija voditelja škole Roberta Smješke.

BRONČANI ANDREJ

KEDVEŠEuropsko juniorsko prvenstvo u kickboxingu gotovo je preselilo Široko Polje desetak dana u Španjolsku. Rus Bashirov ukrao nam je san o još jednom finalu, ali brončani Andrej za nas sja zlatnim sjajem.

Stigla je vijest kako nas napušta vlč. Mato Mićan, a župu će preuzeti vlč. Zoran Aladić.

Na Portalu objavljen članak o iseljavanju prenijela je gotovo cijela Hrvatska.

MEMORIJAL DR. VLADO HORVAT I ZLATNE JESENI

meorijalni2015 (30)Malonogometni Memorijal dr. Vlado Horvat odnijela je ekipa Vrbica-Đurđanci. Šlager turnira između NK Hajduka i MNK Široko Polje pripao je zasluženo malonogometašima.

Sukob oko zemlje dugo je tinjao, na kraju je eskalirao na parcelama ispred Širokog Polja, srećom bez učešća Širokopoljčana.

Već 6. Zlatne jeseni odvele su i ove godine Širokopoljčane na hipodrom KU Široko Polje.

Djeca u školu ne kreću, štrajk je, učitelji traže između ostalog podršku i roditelja.

Izbjeglice su zapljusnule Hrvatsku, Slavonija je najviše na udaru, nama su najbliže bili stacionirani u Čepinu.

Iako su predizborne aktivnosti za parlamentarne izbore na vrhuncu, potrebu da nam nešto kažu imali su samo iz HDSSB-a.

Umjesto snijega cesta prema Đakovu zatrpana je repinim rezancima. U akciji pranja ceste sudjelovali su i naši vatrogasci, za to vrijeme promet je preusmjeravan preko Gorjana.

NAPUSTIO NAS JE PROFESOR

lončarevićTužan listopad za Široko Polje, dugogodišnji član NK Hajduka, predsjednik KUD-a Širokopoljac, dugogodišnji član MO Široko Polje, bivši dogradonačelnik Đakova… naš profesor Ivan Lončarević, izgubio je bitku s teškom bolešću.

Na parlamentarne izbore Širokopoljčani su izašli preko 50 %, Domoljubna koalicija dobila je 215 glasova, Hrvatska raste 76 glasova, HDSSB je dobio 67 glasova, MOST 42 glasa i Živi zid 29 glasova.

Konačno je i Mjesni dom dobio dugoočekivane klima uređaje.

Kako to ne bi bio jedini projekt, iz Grada je objavljeno da je u tijeku izrada projektne dokumentacije za javnu rasvjetu.

RADUJMO SE JEDNI DRUGIMA

ponoćkaZahvaljujući dugogodišnjoj tradiciji Mjesnog odbora, i ove su godine sva predškolska i školska djeca dobila poklone za Božić.

Prepuna crkva sv. Izidora za ponoćku je okupila “domaće” i raseljene Širokopoljčane, sve više gastarbajtera dolazi nam iz Irske, Austrije, Njemačke, Švedske…

Poruka s ponoćke profesora Raguža: “Radujmo se jedni drugima”, tako je jednostavna, lako primjenjiva.

Vjerujemo da ćemo se i ove godine radovati jedni drugima, osobito da će Portal “radovati” sve Širokopoljčane, ali i sve Slavonce koji su iz nekog razloga,  trenutno ili stalno, negdje drugdje.

 

.