Pjesmo moja – 30 godina Najboljih hrvatskih tamburaša

Objavljeno: 18. 10. 2017.


PODIJELI:
Veliki slavljenički koncert će se održati u ponedjeljak, 20. studenog, u KD Vatroslava Lisinskog
Na koncertu će premijerno biti izvedena nova pjesma simboličnog naziva „Pjesmo moja“, koju je Mario Vestić napisao posebno za ovu priliku

Zagreb, 16. listopada 2017. – Najbolji hrvatski tamburaši, jedan od najznačajnijih tamburaških sastava u Hrvatskoj, 20. studenog u KD Vatroslava Lisinskog velikim slavljeničkim koncertom obilježit će 30 godina profesionalnog djelovanja na glazbenoj sceni. Tom će prilikom biti izvedena i najnovija pjesma Najboljih hrvatskih tamburaša simbolično nazvana „Pjesmo moja“, koju je priznati autor Mario Vestić napisao posebno za ovu priliku. Gosti na koncertu će biti: Mia Dimšić, Učiteljice, grupa Dalmatino i Tamburaši za dušu, koji će sa slavljenicima otpjevati neke od njihovih najvećih hitova.

Obilježavanje 30 godina profesionalnog djelovanja za nas je zaista važan događaj. Iako u posljednje vrijeme neki drugi  glazbeni  žanrovi preuzimaju eter domaćih televizijskih i radijskih postaja, tambure i domoljubne pjesme još uvijek žive u srcima i domovima naše vjerne publike, čemu svjedočimo na svakom našem koncertu. Vjerujem da će tako biti i 20. studenog pa pozivam sve željne uživanja u starim i novim hitovima slavonske ravnice da nam se pridruže u KD Vatroslava Lisinski, kako bi se zajedno prisjetili proteklih 30 godina uz našu voljenu tamburu“, poručio je Stanko Šarić, pjevač i frontman Najboljih hrvatskih tamburaša.

Najbolji hrvatski tamburaši, tada pod imenom Zlatni dukati, glazbeni uspon započeli su 1. srpnja 1987. godine zajedničkom odlukom svih članova o profesionalnom bavljenju tamburaškom glazbom. U narednih 30 godina Najbolji hrvatski tamburaši objavili su gotovo 30 glazbenih albuma s preko 300 skladbi, osvojili su pet diskografskih nagrada Porin, a nastupima u svim krajevima Hrvatske, susjednim zemljama te diljem svijeta, među Hrvatima u dijaspori na gotovo svim kontinentima, značajno su doprinijeli promociji hrvatske narodne skladane glazbe. Time je sastav ostavio neizbrisiv trag te bio uzor brojnim mladim tamburaškim sastavima koji su se, odrastajući uz njihove pjesme, odlučili krenuti istim putem.

Podršku obilježavanju ove značajne obljetnice Najboljih hrvatskih tamburaša dali su gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić te Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport.

Ulaznice za koncert Najbolji hrvatski tamburaši – Pjesmo mojapo cijeni od 100 do 150 kuna mogu se nabaviti na blagajni KD Vatroslav Lisinski te na www.ulaznice.hr.

Više informacija dostupno je nawww.najboljihrvatskitamburasi.com te Facebook stranicama www.facebook.com/najbolji.hrvatski.tamburasi.official i www.facebook.com/stankosaricNHT.