Plivački maraton u Vukovaru

Objavljeno: 08. 03. 2018.


PODIJELI:

Završnica Državnog školskog prvenstva u plivanju okupila više od 250 učenika iz 30 školskih ekipa pristiglih iz 15 hrvatskih županija

 

Jedan od najljepših bazena u Hrvatskoj, Plivalište Vukovar, prvi je put bio domaćin velike završnice Državnog školskog prvenstva u plivanju. Više od 250 sportaša stiglo je iz 15 hrvatskih županija, a novi državni prvaci učenice su OŠ Kantrida iz Rijeke te učenici OŠ Marina Držića iz Dubrovnika. Natjecanje je organizirao Hrvatski školski sportski savez uz pomoć Školskog sportskog saveza Vukovarsko-srijemske županije, a pod pokroviteljstvom Središnjeg državnog ureda za šport. Borbeni duh mladih sportaša i gromoglasna podrška s tribina još su jednom dokazali svu ljepotu i snagu hrvatskog školskog sporta.

Ukupne pobjednice u konkurenciji djevojčica su učenice OŠ Kantrida iz Rijeke s 269 osvojenih bodova, srebro su osvojile natjecateljice OŠ Petra Kanavelića iz Korčule s 237 bodova dok su na trećem mjestu učenice OŠ Petar Zrinski iz Čakovca s 217 bodova. U konkurenciji dječaka zlatom su se okitili plivači OŠ Marina Držića iz Dubrovnika koji su osvojili 252 boda, srebrom je nagrađena ekipa OŠ Kantrida iz Rijeke s 230 bodova dok su treće mjesto zasluženo izborili učenici OŠ Krune Krstića iz Zadra s ukupno 220 bodova. 

Sportski duh i odlično plivanje pokazali su ponajbolji osnovnoškolski plivačice i plivači koji su se za završnicu izborili pobjedama na županijskim razinama, a u Vukovaru su se natjecali u četiri kategorije – 50 metara slobodno, leđno, prsno i delfin. Snage su odmjerili i u dvije štafetne discipline – 4×50 metara mješovito i slobodno.

Toplim riječima natjecanje je otvorio Nikola Perković, predsjednik Hrvatskog školskog sportskog saveza, a prepunom su se plivalištu obratili  Marijan Pavliček, zamjenik gradonačelnik Vukovar, i Kruno Šarić, zamjenik pročelnice upravnog odjela za obrazovanje, sport, mlade i demografiju Vukovarsko-srijemske županije. Svečano otvorenje uveličali su nastupi Hrvatskog akademskog kluba sinkroniziranog plivanja Mladost, zbor Vukovarski golubići te vukovarske mažoretkinje. Proglašenjem pobjednika te dodjelom pehara i odličja završeno je nezaboravno dvodnevno sportsko druženje u Vukovaru koje će se pamtiti po sjajnim sportskim postignućima mladih učenika te odličnoj organizaciji u jednom od najmodernijih hrvatskih bazena.

U završnici Državnog prvenstva u plivanju sudjelovali su djevojčice iz OŠ Vidikovac iz Pule, OŠ Julija Kempfa iz Požege, OŠ Frana Krste Frankopana iz Osijeka, OŠ Šimuna Kožičića Benje iz Zadra, OŠ Kantrida iz Rijeke, OŠ Spinut iz Splita, OŠ Josipa Kozarca iz Vinkovaca, OŠ Petar Zrinski iz Čakovca, OŠ Bartola Kašića iz Zagreba, OŠ Petra Kanavelića iz Korčule, OŠ Bogumila Tonija iz Samobora, OŠ 22. lipnja iz Siska, OŠ Dragutin Tadijanović iz Slavonskog Broda, OŠ Antun Nemčić Gostovinski iz Koprivnice i II. Osnovna škola Varaždin. Ekipe dječaka stigle su iz OŠ Vidikovac iz Pule, OŠ Julija Kempfa iz Požege, OŠ Mladost iz Osijeka, OŠ Krune Krstića iz Zadra, OŠ Kantrida iz Rijeke, OŠ Braće Radić iz Koprivnice, OŠ Josipa Kozarca iz Vinkovaca, OŠ Petar Zrinski Šenkovec iz Čakovca, OŠ Mladost iz Zagreba, OŠ Marina Držića iz Dubrovnika, OŠ Eugena Kumičića iz Velike Gorice, OŠ Viktorovac iz Siska, OŠ Dragutin Tadijanović iz Slavonskog Broda, OŠ Split 3 i VI. Osnovna škola Varaždin.

Zlato, dječaci – OŠ Marin Držić, Dubrovnik

Zlato, djevojčice – OŠ Kantrida, Rijeka