Počinje ludilo u Đakovštini – Navijači vlakom u Strizivojnu

Objavljeno: 25. 08. 2017.


PODIJELI:

Sutra (26. kolovoza) i u nedjelju (27. kolovoza) igraju se utakmice diljem Đakovštine, od 3. ŽNL do 3. Hrvatske nogometne lige-istok, gotovo svi klubovi kao u glas tvrde – spremni čekamo novo prvenstvo. Međutim, kao rijetko do sada posebno raduje veliki interes (možda je pretjerano reći fanatizam) navijačkih skupina.

 

Naravno da nije svuda navijački puk u deliriju, ali da se Đakovština nogometno dobrano uskomešala – svakako stoji.

TERIJERI I OTVARAČI

Trenutno je “najluđe” u Piškorevcima – Terijeri su i do sada prednjačili, da bi dolaskom Brazilaca sve se potpuno otelo. Ako padne FEŠK u nedjelju, tko će to kontrolirati, lokal-patrioti kakvi već jesu – osječko će teći u potocima.

Odmah uz bok, možda čak ni cijelu stepenicu iza su Otvarači iz Dračica. Osim što i u vodu, i u vatru za svojim Dračicama, poznati su po brojnim akcijama, što radnim – što humanitarnim. Ipak, najnoviji potez navijača Dračica čini se da je sve do sada nadmašio. 
Kako su se navijači za prvo kolo protiv Gorjanske Budućnosti odavno pripremili i čekaju kao zapeti početak sezone, pozvali su Dračičane da se pripreme za 2. KOLO, na odlazak u Strizivojnu, kako bi dali podršku voljenom klubu – VLAKOM DO STRIZIVOJNE!!!

Nisu ni druge navijačke skupine manje vrijedne (posebice za svoje klubove), ali ove dvije trenutno aktivnostima i medijskom pažnjom ipak predvode karavnu.

 

 

Kada se uz 2. i 3. ligu NS Đakova, doda da je uz Đakovo Croatiju u 3. HNL-istok, međužupanijski ligaš Zrinski iz Jurjevca, te ove godine čak četiri ekipe iz Đakovštine u 1. ŽNL: Torpedo (Kuševac), Ratar (Piškorevci), Mladost (Satnica Đakovačka) i Polet iz Semeljaca, plus stalna pozitivna medijska pažnja aktera, dobijemo stanje odbrojavanja do početka novog prvenstva.

Nedavne utakmice kupa pokazale su da 2. ŽNL  nije za podcjenjivanje, Dračice izbacile Ratar, Josipovčani s 3:1 zaustavili Torpedo, gotovo je sigurno da će se nekoliko ekipa uključiti u borbu za sam vrh. Dok iz 3. ŽNL Tomašančani otvoreno poručuju: idemo korak po korak, ali uskoro računajte na nas.

Uza sve teškoće i silne probleme klubova, prijatelji klubova i navijači se ne daju.

3. HNL, SUBOTA, 17:30 BSK (B. BRDO) – ĐAKOVO CROATIA

MŽNL, SUBOTA, 17:30 BOBOTA AGRAR – ZRINSKI (JURJEVAC)

1. ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA (NEDJELJA), 17:30

TORPEDO (KUŠEVAC) – VALPOVKA

RATAR (PIŠKOREVCI) – FEŠK (FERIČANCI)

TOMISLAV LIVANA – MLADOST (SATNICA ĐAKOVAČKA)

2. ŽNL, NEDJELJA 17:30

BUDROVCI: SLAVONIJA – HAJDUK (ŠIROKO POLJE)

Đ. SELCI: OMLADINAC – REKORD (KONDRIĆ)

JOSIPOVAC: OMLADINAC – ŠOKADIJA (STRIZIVOJNA)

DRAČICE: DRAČICE – BUDUĆNOST (GORJANI)

VIŠKOVCI: RADNIČKI – SLAVONIJA (PUNITOVCI)

TRNAVA: DINAMO – HOŠK (GAŠINCI)

KORITNA: SLOGA – MLADOST (IVANOVCI)