Potpisano 28 ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte vrijedne 670 milijuna kuna

Objavljeno: 25. 08. 2017.


PODIJELI:
U Vladi Republike Hrvatske potpisano je jučer 28  ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014. – 2020. godine, a koji se odnose na razvoj poslovne infrastrukture te opremanje bolnica i socijalnih ustanova i očuvanje kulturne i prirodne baštine.

Ukupna vrijednost potpisanih ugovora iznosi 670 milijuna kuna, od čega je 554,1 milijuna kuna sufinancirano sredstvima iz fondova EU.

Ugovore koji se odnose na razvoj poslovne infrastrukture potpisala je potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić, a ugovore koji se odnose na opremanje bolnica i socijalnih ustanova te očuvanje kulturne i prirodne baštine potpisala je ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac.

U ime grupe korisnika ugovora za razvoj poslovne infrastrukture – a to su Grad Koprivnica, Grad Rijeka, Općina Kistanje, Grad Valpovo, Stari grad Đurđevac, Poduzetnički inkubator BIOS d.o.o., Općina Barban, Grad Ivanić-Grad i Grad Garešnica – prisutnima se obratio gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel kazavši kako današnji  ugovor posebno veseli ”jer ovo su sredstva koja su namijenjena za izgradnju poduzetničke infrastrukture i koja predstavljaju najdirektniju pomoć poduzetnicima za njihove aktivnosti”.

Ravnatelj Parka prirode Papuk Alen Jurenac zahvalio je u ime druge grupe  korisnika ugovora koji se odnose na opremanje bolnica i socijalnih ustanova te očuvanje kulturne i prirodne baštine izrazivši uvjerenje kako će svaki ”od ugovora pridonijeti jačanju gospodarstva, ali i jačanju lokalne zajednice i društva u cjelini”.

Korisnici druge grupe ugovora su Bjelovarsko-bilogorska županija, Koprivničko-križevačka županija, Sisačko-moslavačka županija, Opća bolnica „Dr. Tomislav Bardek“ Koprivnica, KBC Split, ŽB Čakovec, KB Merkur, OB Gospić, OB Varaždin, Centar za pružanje usluga u zajednici Ozalj, Centar za pružanje usluga u zajednici Izvor, Centar za socijalnu skrb Zabok, Javna ustanova Park prirode Lonjsko polje, Javna ustanova Park prirode Papuk, Javna ustanova Nacionalni park Risnjak, Javna ustanova Park prirode Učka, Franjevački samostan Vukovar, Grad Ludbreg i Grad Makarska – prenosi između ostalog Hrvatska zajednica županija.