POZIVAMO GRADSKU VLAST HDZ-a I HDSSB-a DA SUFINANCIRAJU UDŽBENIKE DJECI

Objavljeno: 01. 08. 2014.


PODIJELI:

knjige-sdp

Kako bi barem malo ublažili tešku situaciju svojih sugrađana, Forum žena SDP-a Đakovo traži od gradske vlasti da osiguraju udžbenike svim učenicima s područja grada Đakova i prigradskih naselja za nadolazeću školsku godinu.

Čitav niz županija i gradova osiguralo je u svojim proračunima financijska sredstva kojima će potpuno ili barem djelomično pokriti troškove osiguranja školskih udžbenika za svoje učenike. Zadnjih dana Varaždinska i Međimurska županija najavile su da su će djeci u čitavoj županiji pokriti trošak nabavke novih udžbenika do početka nove školske godine, dok su Krapinsko-zagorska županija kao i gradovi Osijek, Čakovec, Slavonski Brod te čitav niz drugih gradova najavili sufinanciranje istoga. Je li uopće potrebno pitati zašto se Đakovo nikada ne nalazi na takvim popisima ili je činjenica da Grad vode nesposobne stranke dovoljno dobar odgovor? Jedine liste na kojima se Đakovo nalazi su liste gradova s najvećom stopom nezaposlenosti i liste gradova koje nisu niti jedan euro povukle iz fondova Europske unije.

Činjenica je da je koalicija HDZ-a i HDSSB-a kočnica za red, rad i razvoj grada Đakova i da se njihovi unutarkoalicijski sukobi lome na građanima koji isto skupo plaćaju. Gradska vlast nije sposobna pratiti inicijative ni državnih tijela ni europskih, a nije sposobna ni prihvatiti konstruktivne prijedloge i kritike drugih kako bi se učinilo nešto dobro u Gradu što bi u konačnici trebao biti zajednički cilj svih nas. Nemojmo dopustiti da djeca budu ta na kojima se reže i štedi radi loše politike koja nije u stanju osigurati sredstva barem za udžbenike kada već nema viziju kako im osigurati sadržaje koji postoje u drugim razvijenim sredinama.

A kada su već aktualizirali slavni Plan 40 – 60, ako zanemarimo da još čekamo sufinanciranje vozačkih ispita i ukidanje prvog sata parkiranja u Gradu, pozivamo gradsku vlast HDZ-a i HDSSB-a da barem sufinanciraju udžbenike djeci s 40 do 60 %.

Socijaldemokratski forum žena SDP-a Đakovo