PRIJAVE ZA STIPENDIRANJE UČENIKA U OBRTNIČKIM ZANIMANJIMA

Objavljeno: 31. 08. 2015.


PODIJELI:

obrtnici

Učenici srednjih škola koji se školuju za deficitarna zanimanja (kuhar, slastičar, zidar, bravar, stolar, tesar ili tapetar) od 1. rujna mogu se prijaviti za stipendiju.

Cilj je ovim javnim pozivom svim učenicima koji se obrazuju za deficitarna obrtnička zanimanja, ukoliko zadovoljavaju uvjete, dati jednaku mogućnost apliciranja za stipendije.

Stipendija će se dodjeljivati i za druga obrtnička zanimanja koja na svom području područna služba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje odredi kao deficitarna( npr. Frizer na otocima). Mogu se prijaviti učenici koji su državljani Republike Hrvatske i koji imaju prebivalište na području RH te imaju status redovitog učenika sukladno odredbama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi. Prilikom bodovanja prednost će imati učenici slabijeg materijalnog statusa, boljeg školskog uspjeh, učenici koji su osvojili mjesta na međunarodnom i domaćem natjecanju i slično.

Mjesečni ishod stipendije iznositi će 750 kuna po učeniku za školsku godinu 2015./16. Ovim javnim pozivom planira se dodijeliti tisuću stipendija – među ostalim navodi se u Ministarstvu poduzetništva i obrta.

 

.