Prije nego što počnete čitati, sjednite – Tvrtka Ericsson Nikola Tesla d.d. u Osijeku otvara razvojno-istraživački centar

Objavljeno: 20. 03. 2018.


PODIJELI:
Prije nego što počnete čitati, sjednite!
Tvrtka Ericsson Nikola Tesla d.d. u Osijeku otvara razvojno-istraživački centar čiji stručnjaci će biti angažirani na razvoju nove 5G tehnologije! – objavio je kao prijelomnu vijest na svojem FB profilu osječki gradonačelnik Ivan Vrkić.

“Ovo je jedna od najljepših vijesti u našem gradu proteklih nekoliko godina jer će tako naša djeca svjetsku karijeru ostvarivati u svom rodnom gradu.
Ovaj uspjeh rezultat je sjajne kombinacije i suradnje između javnog, privatnog i znanstvenog sektora. U ime Grada Osijeka i svoje osobno, zahvaljujem se Vladi Republike Hrvatske koja je podržala ovu ideju, samoj tvrtki koja se ponudila da pripomogne razvoju Slavonije i Baranje, na lokalnoj razini Osječkoj-baranjskoj županiji kao i Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera, ali i Hrvatskoj udruzi poslodavaca.”

“Kroz nekoliko godina očekujemo kako će biti zaposleno između dvjesto i tristo ljudi! Ovo je konkretan projekt koji zadržava odnosno vraća Osječane kućama, a vjerujemo kako će ih u budućnosti biti još puno, puno više. Još jednom, svima koji su pomogli hvala od !” – stoji u objavi gradonačelnika Vrkića.