Primopredaja gradonačelničke dužnosti u atmosferi međusobnog poštivanja – 5,7 milijuna kuna na računu Grada

Objavljeno: 12. 06. 2017.


PODIJELI:

U atmosferi međusobnog poštivanja jučer je u Maloj vijećnici održana kratka primopredaja gradonačelničke dužnosti između dosadašnjeg i novoizabranog gradonačelnika, Zorana Vinkovića i HDZ-ovog Marina Mandarića.

– S današnjim danom (jučer, nap.a.) stanje na računu Grada je 5.720.870, dok su obveze 165.950 kuna. Velika većina kredita je otplaćena, Grad je redovito plaćao i glavnicu i kamate. Ostavljam završetak Strossmayerovog trga i nadam se da ću biti pozvan na otvaranje, jer to je jedan od mojih životnih projekata – rekao je Vinković, navodeći kako je s HC-om započet projekt rekonstrukcije Preradovićeve, da su odobrena europska sredstva za projekt prečistača voda, da se radi pješačko-biciklistička staza, da su svim KUD-ovima, udrugama…, prema proračunu isplaćena sredstva za prvih šest mjeseci i dr. Dodao je i da je završen program 51. Vezova.

– Sve projekte koji su u tijeku – naravno da ćemo preuzeti i dovršiti. Ne mogu skriti činjenicu da sam, mogu reći, zadovoljan predstavljenim stanjem – i stanjem gradske blagajne i stanjem obveza, i nadam se da nemamo razloga sumnjati u istinitost podataka – rekao je, preuzimajući i formalno dužnost prvog čovjeka Đakova HDZ-ov Marin Mandarić – piše između ostalog Glas Slavonije.