Priopćenje za javnost povodom utakmice finala Hrvatskog nogometnog kupa GNK Dinamo-HNK Hajduk

Objavljeno: 21. 05. 2018.


PODIJELI:
Za vrijeme utakmice finala Hrvatskog nogometnog kupa GNK Dinamo – HNK Hajduk, koja će se održati u Vinkovcima, u srijedu 23. svibnja, u 19 sati, na stadionu NK Cibalia,na snazi će biti posebna sigurnosna procedura te posebna regulacija prometa na prilazima stadionu.
Stadion NK Cibalia bit će otvoren za navijače od 16,30 sati.
Zbog opsežnih mjera sigurnosti, koje će se poduzimati s ciljem onemogućavanja unošenja zabranjenih predmeta i sredstava na prostor stadiona, pozivamo navijače da dođu na stadion što ranije.

ULAZNICE ZA DERBI

Prodaju ulaznica su organizirali GNK Dinamo iz Zagreba, HNK Hajduk iz Splita i HNK Cibalia iz Vinkovaca, zaključno do ponedjeljka, 21. svibnja 2018. godine.

Dan uoči utakmice i na dan održavanja utakmice (22. i 23. svibnja) neće biti prodaje ulaznica, niti je predviđena prodaja ili zamjena ulaznica na stadionu NK Cibalia.

Podsjećamo da su ulaznice personalizirane i kao preduvjet za ulazak na stadion potrebno je uz ulaznicu predočiti i važeću osobnu ispravu.

INFORMACIJE O PROMETU NA DAN UTAKMICE

Preporučamo da se koristi za dolazak u Vinkovce autocesta A3 Zagreb-Lipovac, koja ima izravan izlaz na Grad Vinkovce.

Policija će navijače HNK Hajduk prihvatitina auto-cesti A3 na benzinskoj postaji Babina Greda, dok će navijače GNK Dinamo prihvatititakođer na auto-cesti A3 na naplatnim kućicama Županja, kao i na prilaznim prometnicama Gradu Vinkovcima.

Pozivamo navijače da prilikom dolaska u Vinkovce i na stadion koriste slijedeća parkirališta:

– navijači GNK Dinamo će parkirati svoja vozila na parkiralištu u ulici H. V. Hrvatinića između prodajnih centara BONUS – OPEL na državnoj cesti D55 (ulaz u Vinkovce iz smjera Županja) te će biti preveženi i poslije utakmice vraćeni autobusima gradskog prijevoza do stadiona NK Cibalia

– navijači HNK Hajduk će parkirati svoja vozila na parkiralištu uz teniske terene sa južne strane stadiona NK Cibalia.

-ostali gledatelji i navijači će parkirati vozila na parkiralištu u ulici J. Matasovića, na prostoru kod HAK-a koji je na udaljenosti cca 300 metara od stadiona.

 

Na parkirališnim prostorima stadiona NK Cibalia bit će zabranjen promet i parkiranje zbog ograničenog broja parkirališnih mjesta, osim za akreditirana vozila.

Svi organizirani autobusi sa parkirališnim propusnicama bit će propušteni do stadiona te će nakon iskrcaja biti upućeni na određena parkirališta do završetka utakmice.

FER, KOREKTNO I SPORTSKO NAVIJANJE

Pozivamo navijače da se pridržavaju odredbi vezanih na Zakon o sprečavanju nereda na sportskim natjecanjima i Zakona o javnom redu i miru, osobito vezano za neprimjereno skandiranje, konzumaciju alkohola i uporabu pirotehnike.

Do 15,30 sati potrebno je donijeti velike transparente koji će se tada pregledati.

Od 15,30 do 16,30 satibit će omogućeno postavljanje transparenata na ogradu stadiona (maksimalne visine do 1 m) kao i unošenje navijačkih rekvizita (bubnjevi, megafoni, veće zastave i sl.). Ukoliko je potrebno, zbog postavljanja transparenata, navijače je moguće i ranije dovesti u Vinkovce, no o tome policija mora biti obaviještena.

Kišobrani, boce, upaljači, kovanice i drugi predmeti pogodni za ozljeđivanje ili izazivanje požara neće se moći unijeti na stadion. Također neće biti moguć unos zastava ili transparenata dimenzija većih od 2 x 1 m odnosno neprimjerenog sadržaja.

Ovim putem pozivamo sve navijače, posjetitelje i građane za fer, korektno i sportsko navijanje bez rasističkog i diskriminacijskog skandiranja prije, za vrijeme i nakon utakmice.

Ujedno koristimo priliku da obavijestimo posjetitelje kako će policija sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima, vršiti video i foto snimanje uže zone i samog prostora stadiona.

Uporaba pirotehnike nije dozvoljena te će se oni koji je budu upotrebljavali procesuirati sukladno Zakonu o sprečavanju nereda na sportskim natjecanjima, a sve s ciljem kako bi susret prošao u primjerenom ozračju vrhunskog sportskog događaja – stoji u priopćenju Policijske uprave vukovarsko-srijemske.