PRIPREME ZA 8. SAJAM ĐAKOVO EXPO ZLATNE RUKE 8. I 9. TRAVNJA U PUNOM JEKU

Objavljeno: 29. 02. 2016.


PODIJELI:

ĐAKOVOEXPO (1)

Na Sajmu poljoprivrede, obrtništva i gospodarstva u Piškorevcima očekuje se čak 200 izlagača

ĐAKOVO – U organizaciji Grada Đakova, Univerzala, Turističke zajednice grada Đakova i Udruženja obrtnika u Piškorevcima će se mjesec dana, 8. i 9. travnja, održati 8. Sajam poljoprivrede, obrtništva i poduzetništva Đakovo Expo Zlatne ruke. Gradski komunalac ponovno će za sajamski vikend podići šator gdje će se uz izložbeno prodajni karakter sajma sadržaj biti upotpunjen gastronomskom i ugostiteljskom ponudom, odvijati cjelodnevni kulturno-umjetnički i zabavni program.

ĐAKOVOEXPO (8) – Na 8. Đakovo Expu će se, prema prvim pokazateljima, predstaviti obrtnici, obiteljska poljoprivredna gospodarstva i gospodarstvenici iz cijele istočne Slavonije, ali i gosti izvana. Izlagači nam se javljaju još od početka godine i raspituju o ovogodišnjoj manifestaciji, a kako nema kalendarskoga preklapanja s drugim sličnim sajmovima u okruženju, s pravom očekujemo bolji rezultat nego lani i čak četiri puta više izlagača, njih oko 200, kaže predsjednik Gradskoga vijeća Đakova Goran Soldo.

– Osim proizvoda obiteljskih gospodarstva, udruga i obrtnika, bit će izložena raznovrsna poljoprivredna oprema i mehanizacija. Kao organizatori, pripremamo nove edukacije za poljodjelce, radionice za mališane o tradicionalnoj pripremi slavonske tjestenine, vožnje fijakerom i festival čokolade, dodaje Univerzalov direktor Mile Kaselj te naglašava da će Univerzal sve prošlogodišnje izlagače kao nagradu za vjernost počastiti s 10 posto popusta. Organiziran je i prijevoz autobusima za djecu iz đakovačkih dječijih vrtića koji će imati priliku uživo vidjeti domaće životinje i sudjelovati u interaktivnim radionicama.

Pjevačke skupine, KUD-ovi i tamburaši…

ĐAKOVOEXPO (4)Predsjednik Gradskog vijeća Goran Soldo otkriva nam i da će prvi dan manifestacije 8. travnja početi već rano ujutro stočnim sajmom, nakon čega slijedi cjelodnevni folklorni i zabavni program; nastupi 15-ak Kulturno umjetničkih društava, tamburaša i pjevačkih skupina. Predstavit će se ženske klape Certissa i Pannona, VS Đakovčanke, nastupit će Bećarine i tamburaški sastavi Royal, Sokak, Kadenca, Đerdani, Brace, a vrhunac večeri bit će koncert popularnog zabavnjaka Mate Bulića! I drugi će dan Đakovo Expa na Sajmištu u Piškorevcima ispuniti brojne štandovske promocije, prodaje, prezentacije poljoopreme i strojeva, edukativne i tradicijske radionice, predstavljanje učeničkih zadruga, a večer je rezervirana za zabavni program prožet iznenađenjima.

Međunarodni karakter Sajma

ĐAKOVOEXPO (2)Za slavonske Zlatne ruke zatražena je potpora Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva gospodarstva, te Ministarstva obrtništva i poduzetništva, kaže predsjednik Vijeća Soldo koji uz Osječko-baranjsku županiju očekuje participiranje svih spomenutih ministarstava. Već je prošlogodišnji sajam sufinanciran od Ministarstva poljoprivrede, a projekt su sufinancirali Županija i Hrvatska obrtnička komora.

– Ovogodišnji Đakovo Expo ima i međunarodni karakter jer će se domaćim obrtnicima pridružiti obrtnici iz Tuzlanskoga kantona, a mladim strukovnjacima njihovi kolege iz vojvođanskog Tavankuta, pa Zlatne ruke nisu više samo u službi afirmacije poljoprivrede, gospodarstva i obrtništva, već su i mjesto razmjene znanja i iskustava, ali i prilika za razvoj poslovnoga turizma, dodaje Soldo.

Organizatori vjeruju će sajam pomoći razvoju lokalnoga gospodarstva i markirati Đakovo Expo kao priredbu s ekonomskim potencijalom, važnu kako za domaće, tako i gostujuće obrtnike, poduzetnike i poljoprivredna gospodarstva.

Nema odabrana galerija ili galerija je izbrisan.

 

.