Projektom Grada Đakova zaposleno 65 žena koje će brinuti o 260 korisnika

Objavljeno: 05. 07. 2018.


PODIJELI:
Konferencija povodom početka provedbe projekta Grada Đakova „Svi ZAjedno“ kojim se zapošljava 65 žena i pruža usluga za 260 korisnika pomoći u kući održana je u utorak (3. srpnja) u Đakovu. Ovaj projekt financiran je u sklopu programa zapošljavanja žena „Zaželi“ u vrijednosti od 9.757.863,20 kuna. Sredstva za projekt osigurana su u potpunosti iz Europskog socijalnog fonda, a osim Grada Đakova još je samo pet gradova u Republici Hrvatskoj dobilo skoro maksimalan iznos od mogućih 10 milijuna kuna.

-Iznos od odobrenih skoro 10 milijuna kuna nije zanemariv, kao i činjenica da će se kroz projekt u naredne dvije godine za korisnike i žene koje će biti zaposlene, povećati kvaliteta života. Nadamo se da ćemo zaposlenim ženama pomoći da se kroz ovaj projekt dodatno usavrše ili prekvalificiraju kako bi bile konkurentnije na tržištu rada – izjavio je gradonačelnik Grada Đakova Marin Mandarić.

Projekt „Svi ZAjedno“ zapošljava 65 žena na razdoblje od 24 mjeseca s primarnim ciljem brige za starije i potrebite, pri čemu će svaka žena brinuti o četiri krajnja korisnika. Partneri projekta su Hrvatski zavod za zapošljavanje – regionalni ured Osijek, Centar za socijalnu skrb Đakovo te Lokalna akcijska grupa „Strossmayer“. Temeljni ciljevi projekta su postizanje povećanje kvalitete života krajnjih korisnika, ali i osiguravanje radnih mjesta za teže zapošljivu skupinu žena.

Čestitam Gradu Đakovu na ovom velikom projektu i svima onima koji su sudjelovali u njemu. Naravno, čestitam i ženama koje će ovdje raditi naredne dvije godine, primati plaću i ostvarivati sva prava zaposlene osobe. Svi ti projekti koji su nam na raspolaganju za financiranje od strane Europske unije nemaju alternative i moramo ih iskorištavati. Zato i jesmo članica EU, a ovaj i niz drugih projekata koji su u pripremi su odličan primjer mogućnosti realizacije u budućim financijskim perspektivama od strane EU. Moramo biti spremni koristiti ih jer kada se jedinici lokalne samouprave, u ovom slučaju gradu Đakovu, odobre sredstva od 10 milijuna kuna – onda možete realizirati ovakve projekte za koje ranije niste imali mogućnost osigurati financijska sredstvarekao je župan Anušić.

Uz gradonačelnika Mandarića i župana Anušića, konferenciji su prisustvovali i zamjenici gradonačelnika grada Đakova Antun Galić i Robert Francem, pročelnica Upravnog odjela za investicije, razvojne projekte i fondove EU Osječko-baranjske županije Nataša Tramišak, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam grada Đakova Sanja Rogoz-Šola, voditelj projekta Mislav Živković te predstavnici suradnika na projektu.

Po završetku službenog dijela uvodne konferencije, gradonačelnik Mandarić i župan Anušić djelatnicama su podijelili bicikle koje će koristiti pri svom radu – stoji u obavijesti Grada Đakova.