Razgovori o projektu odvodnje Vuka – Vladislavci – Beketinci

Objavljeno: 13. 02. 2018.


PODIJELI:
Osječko-baranjska županija aktivno sudjeluje u realizaciji razvojnih projekata svih općina i gradova na svom području, pa tako i Općine Vladislavci koja ima skromne resurse, ali načelnik i njegovi suradnici vrlo dobro rade – rekao je na radnom sastanku  u Općini Vladislavci župan Ivan Anušić.

Načelnik ima inicijative, zna svoj posao i kada treba zna zatražiti pomoć županije i ministarstava. Već sutra u Zagrebu ćemo razgovarati s čelnicima Hrvatskih voda o projektu odvodnje Vuka – Vladislavci – Beketinci, projektu koji pokriva tri općine i sedam naselja – dodao je župan Anušić. 

Do sada je bila praksa da Županija raspiše javni natječaj za sufinanciranje kapitalnih projekata na području općina i gradova, naravno svi se jave i svatko dobije po malo, 10 do 20.000 kuna, što ne omogućava realizaciju projekta. Od sada želimo konkretne projekte konkretno pomoći, pa je potrebno da sve jedinice lokalne samouprave odrede prioritete, a Županija će ih znatnije pratiti. U četverogodišnjem mandatu želim realizirati barem jedan kapitalni projekt u svakoj općini i gradu – pojasnio je između ostalog župan.