REZULTATI IZRAVNE DODJELE DRŽAVNOG POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA STOČARIMA

Objavljeno: 16. 09. 2015.


PODIJELI:

stočari

Agencija za poljoprivredno zemljište objavila je rezultate izravne  dodjele državnog poljoprivrednog zemljišta stočarima.

Izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu propisano je da se državno poljoprivredno zemljište može dati u zakup bez javnog poziva, na rok od 10 godina, pravnim i fizičkim osobama koje se bave stočarstvom pod uvjetom da nemaju, a ovim bi zakupom dobile minimalnu površinu poljoprivrednog zemljišta propisanu prema broju uvjetnih grla.

Zemljište je dodjeljivano sukladno Naputku koji je donijelo Ministarstvo poljoprivrede, a na Agenciji za poljoprivredno zemljište bilo je da te kriterije pretvori u katastarsku česticu i površinu za svakog stočara koji se prijavio. U fond za stočare ušle su sve katastarske čestice državnog poljoprivrednog zemljišta koje se ne nalaze pod nekim od oblika raspolaganja (zakup, koncesija, privremeno korištenje, ….) – navodi se između ostalog na stranicama Agencije.

Na području Zadarske, Osječko-baranjske i Ličko-senjske županije prihvaćeno je najviše površina, a najmanje na području Krapinsko-zagorske i Šibensko-kninske županije. /Opširnije: www.zemljiste.mps.hr/

REZULTATI IZRAVNE DODJELE POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA STOČARIMA NA PODRUČJU OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE

« od 15 »

CJELOVIT POPIS DODJELJENIH POVRŠINA

 

 

.