RODITELJE ŠKOLSKE DJECE OPET BOLI GLAVA OD CENTRALIZIRANE DRŽAVE!

Objavljeno: 16. 06. 2015.


PODIJELI:
roditelj
Kada pogledam cijene školskih kompleta čini mi se da smo mi roditelji koji imamo djecu dužni nakladnicima i državi platiti, ne znam kako da to nazovem, nešto kao cipelarina na djecu.

Neću se hvaliti, nisu ove riječi koje puno toga kazuju moje, samo sam pokušao prenijeti razmišljanja roditelja troje djece kojeg kao i većinu roditelja školaraca u ovo vrijeme hvata strašna glavobolja.

Iako će ove godine većina roditelja posegnuti za starim udžbenicima iz razmjene ili kupnjom polovnih, osiromašenom narodu je ogroman financijski izdatak i kupnja pribora s radnim bilježnicama.

Ipak većina roditelja postavlja jedno pitanje, kako je moguće da u istoj državi nacionalni interes (vjerujem da školovanje djece za našu državu to je) bude reguliran različito od grada do grada, odnosno od županije do županije.

U ovako centraliziranoj državi uopće nikoga ne bi začudilo da metropola svojim osnovnoškolcima uz besplatne knjige dogodine uplati i mjesec dana na Zrću.

U isto vrijeme slavonski seljak već kod žetve dvije prikolice pšenice stavi na stranu za školovanje djece, dok radnik bezemljaš podigne kredit, ali ne za Zrće već za Školsku knjigu, Profil ili slične kuće.