Ruši se stara školska zgrada u Selcima Đakovačkim, na njenom mjestu društveni dom i ambulanta

Objavljeno: 23. 07. 2018.


PODIJELI:
U Selcima Đakovačkim u tijeku su radovi na rušenju stare školske grade u centru naselja.

Otkako je 2009. godine završena i useljena nova školska zgrada, stari objekt, vlažan i ruševan, predstavljao je opasnost za mještane, osobito za djecu koja su se znala ondje okupljati. Grad Đakovo pristupio je rušenju objekta, a nakon što se prostor u potpunosti očisti i sanira, Grad će dio čestice darivati Osječko-baranjskoj županiji, odnosno Domu zdravlja Đakovo. U tijeku je projektiranje ambulante koja će se graditi na tom prostoru, što je investicija Doma Zdravlja i Županije, dok Grad Đakovo na preostalom dijelu planira graditi multifunkcionalni društveni dom.

GALIĆ: IZGRADNJA TAKVIH SADRŽAJA MOŽE SE FINANCIRATI KROZ MJERE RURALNOG RAZVOJA
Izgradnja takvih sadržaja u prigradskim naseljima kao što su Selci Đakovački može se financirati kroz mjere ruralnog razvoja koje su u stopostotnim iznosima prihvatljive i Grad Đakovo ide upravo u tom smjeru, kaže zamjenik gradonačelnika Grada Đakova Antun Galić.

Izvođač radova na rušenju stare školske zgrade je Leovac obrt za završne radove u građevinarstvu Selci Đakovački, ukupna vrijednost je 110.000,00 kn, no valja napomenuti i da je izvođač u obvezi osigurati 25.000 kom opeke iz predmetne građevine, crijep i drvenu građu, dok je preostali materijal dužan odvesti i zbrinuti na deponiji građevinskog materijala – stoji u obavijesti Grada Đakova.