S obzirom na OPG-ove u vlasništvu zaposlenih u APPRRR-u, ispada da je Zagreb jedno od jačih poljoprivrednih središta u Hrvatskoj

Objavljeno: 28. 01. 2018.


PODIJELI:

Pobrojali smo ljude povezane s Agencijom za plaćanje koji su od nje dobili poticaje, a poljoprivredom se, realno, ne bave – piše Telegram o aferi muljanja s poticajima.

Uz Matildu Copić, ravnateljicu te Agencije, dvoje njenih pomoćnika, dakle najbližih suradnika – Mislav Šatović, pomoćnik ravnateljice za registre, mjere ruralnog razvoja i izravna plaćanja i Božana Bešlić, pomoćnica ravnateljice za koordinaciju, međunarodne i horizontalne poslove – također su se, sa svojim obiteljskim gospodarstvima, natjecali za poticaje i dobili ih. Matilda Copić i Božana Bešlić za poticaje su aplicirale dok su obje radile u Agenciji za ruralni razvoj, odakle su prešle u APPRRR i svakoj je bilo odobreno 15.000 eura, a polovina tog iznosa bila im je i uplaćena na njihove račune.

U strahu od mogućeg sukoba interesa i ravnateljica Copić i njena pomoćnica Bešlić, nakon što su prešle u APPRRR, već dobivene iznose su vratile. Obje su u međuvremenu zatvorile svoja obiteljska poljoprivredna gospodarstva jer je svakome jasno da netko poput njih, tko živi i radi u Zagrebu, nema vremena za bavljenje poljoprivrednom proizvodnjom na zemlji udaljenoj više stotina kilometara.

S obzirom na OPG-ove u vlasništvu zaposlenih u APPRRR-u, koji svoja gospodarstva prijavljuju na zagrebačkim adresama, ispada da je Grad Zagreb jedno od jačih poljoprivrednih središta u Hrvatskoj – piše između ostalog Telegram.hr.