SABORSKI ZASTUPNICI OD SADA ZAJEDNO LOBIRAJU ZA PROJEKTE ŽUPANIJE

Objavljeno: 25. 02. 2016.


PODIJELI:

obž

Na poziv župana dr. sc. Vladimira Šišljagića i gradonačelnika Grada Osijeka Ivice Vrkića 22. veljače 20016. godine, i to s početkom točno u podne, održan je prvi sastanak župana i gradonačelnika sa saborskim zastupnicima iz IV. Izborne jedinice.

Odazvalo se svih 13 zastupnika, što je protumačeno kao znak dobre volje i dobar početak inicijative koja je i ranije pokretana, ali nikada nije zaživjela. Upravo stoga svi sudionici sastanka odmah su naglasili da trebaju potisnuti stranačke prijepore te kroz raspravu i potporu projektima, a potom i lobiranjem na nacionalnoj razini naći zajednički interes i korist za razvoj Grada i Županije.
Među prioritetnim projektima naznačeni su Koridor V c, Podravska brza cesta, HŽ terminal, rekonstrukcija sjevernog traka Južne obilaznice, Vodna stepenica, Regionalni distribucijski centar, gradnja škola i dvorana, a osobito problem komaraca.
Kako je istaknuo župan Šišljagić dogovoreno je da će se od sada redovito okupljati, raspraviti svaki pojedini projekt, a prihvatit će i projekte ostalih načelnika i gradonačelnika u Osječko-baranjskoj županiji, a sve s ciljem razvoja cijele Županije. Osim toga, svatko će u svojoj političkoj stranci, ali i na razini Hrvatskoga sabora tražiti rješenja kako bi za te osiguralo financijska sredstva i realizaciju projekata – navodi se iz Osječko-baranjske županije.

 

.