SAJAM LOVA, RIBOLOVA I TURIZMA

Objavljeno: 13. 04. 2016.


PODIJELI:

SALORI

Ovogodišnji 12. po redu Sajam lova, ribolova i turizma održava se  od 15. – 17. travnja 2016. godine na Pampasu.

Sama priredba održati će se  u organizaciji Poduzeća „ Osječki sajam“ d.o.o. pod pokroviteljstvom Ministarstva  poljoprivrede, Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka, a uz podršku Hrvatskog lovačkog saveza, Lovačkog saveza Osječko-baranjske županije i Hrvatskog športskog ribolovnog saveza.

Dosadašnja suradnja HLS i HŠRS, u izvedbi diorame neće izostati ni ove godine. Zajedničkim aktivnostima bit će izvedena diorama – prikaz životinja i riba u prirodnom okruženju. Pored bazena sa živim primjercima slatkovodnih riba, uredit će se prostor s prikazom kontinentalne divljači, ptica i detaljima flore slavonske šume.

U organizaciji HŠRS održat će se Državno prvenstvo u kuhanju fiš paprikaša – 3. „Fiš majstor 2016.“ Kada se tome pridoda i manifestacija u natjecanju lova ribe udicom na plovak – Salori kup na Đoli u Dardi, ova sajamska priredba svrstava se u red sadržajem najbogatijih sajamskih priredbi ove vrste u zemlji.

Lovački i streljački savez Osječko-baranjske županije organizirati će u subotu, 16. travnja, natjecanje u gađanju u dvije discipline: u trapu na 30 letećih meta (2 x15) te u gađanju na metu srnjaka na 100 metara (ekipno i pojedinačno).

Radno vrijeme sajamske priredbe je od 10 do 19 sati, a u nedjelju do 16h. Ulazak za sve posjetitelje je slobodan – stoji između ostalog u obavijesti Lovačkog saveza osječko-baranjske županije.

.