Samoborke i Čakovčani državni školski prvaci u gimnastici

Objavljeno: 23. 03. 2018.


PODIJELI:
Završnica Državnog školskog prvenstva u gimnastici okupila 150 učenika iz 30 osnovnoškolskih ekipa pristiglih iz 16 hrtvatskih županija

Rijeka, 23. ožujka 2018. – Sportska dvorana u Kastvu ugostila je danas najbolje osnovnoškolske gimnastičarke i gimnastičare koji su se borili za naslov novih hrvatskih državnih prvaka. 150 sportaša iz iz 16 hrvatskih županija pokazalo je svoje motoričke vještine i snagu te spretnost i gracioznost na brojnim spravama, a atraktivno natjecanje završilo je proglašenjem novih državnih prvaka – najbolje među djevojčicama učenice su OŠ Bogumila Tonija iz Samobora, a među dječacima učenici OŠ Čakovec. Natjecanje je organizirao Hrvatski školski sportski savez uz pomoć Školskog sportskog saveza Primorsko-goranske županije, a odvilo se pod pokroviteljstvom Središnjeg državnog ureda za šport.

U konkurenciji djevojčica pobjednice su Samoborke s ukupno osvojenih 311,6 bodova. Srebro su osvojile su učenice OŠ Brajda iz Rijeke s 310,6 bodova dok je treće mjesto pripalo gimnastičarkama iz Vukovara s ukupno osvojenih 308,7 bodova. U konkurenciji dječaka zlato su osvojili Čakovčani s 309,2 boda, srebro natjecatelji iz Rijeke s ukupno 308,35 bodova dok su na trećem mjestu učenici OŠ Bogoslav Šulek iz Slavonskog Broda s 307,55 bodova.

 


Mladi gimnastičari snage su odmjerili u nekoliko različitih kategorija – u preskoku, ručama, na preči i na parteru dok su se gimnastičarke natjecale na parteru, dvovisinskom razboju, preskoku i gredi. Iako su same vježbe trajale kratko, bile su fizički vrlo zahtjevne, a mladi hrvatski sportaši pokazali su zavidnu snagu, izdržljivost, koordinaciju u prostoru te pokretljivost. Proglašenjem pobjednika te dodjelom pehara i odličja završeno je još jedno nezaboravno i odlično organizirano sportsko školsko druženje, a brojni sportaši se vraćaju u svoje gradove i županije zadovoljni svime što su pokazali kao i postignutim rezultatima za svoje škole.


U završnici Državnog prvenstva u plivanju sudjelovali su djevojčice iz OŠ Marije i Line iz Umaga, OŠ Dobriša Cesarić iz Požege, OŠ Svete Ane u Osijeku, OŠ Davorina Trstenjaka iz Hrvatske Kostajnice, OŠ Ksavera Šandora Gjalskog iz Zaboka, OŠ Siniše Glavaševića iz Vukovara, OŠ Bogumila Tonija iz Samobora, OŠ Petra Krešimira IV iz Šibenika, OŠ Mokošica iz Dubrovnika, OŠ Selnica, OŠ Dragutin Tadijanović iz Slavonskog Broda, OŠ Kneza Trpimira iz Kaštel Gomilice, OŠ Švarča iz Karlovca, OŠ Vinica, OŠ Brajda iz Rijeke te OŠ Sokolovac. Dječaci su stigli iz OŠ Marije i Line iz Umaga, OŠ Julija Kempfa iz Požege, OŠ Matije Petra Katančića iz Valpova, OŠ Davorina Trstenjaka iz Hrvatske Kostajnice, OŠ Josipa Kozarca iz Vinkovaca, OŠ Vukovina, OŠ Blato, 1. OŠ Čakovec, OŠ Bogoslav Šulek iz Slavonskog Broda, OŠ Split 3, OŠ Barilović, OŠ Sračinec, OŠ Brajda iz Rijeke i OŠ Sokolovac.