SDFŽ SDP-a: MEĐUNARODNI DAN DJETETA

Objavljeno: 20. 11. 2015.


PODIJELI:

dandjetetasdp

Svima nam mora biti obaveza graditi temelj za društvo gdje odrastaju sretna djeca, gdje im nisu uskraćena temeljna ljudska prava i dostojanstvo.

 Danas je Međunarodni dan djeteta. Dan koji se obilježava kao podsjetnik na 20. studenoga 1959. godine kada je Generalna skupština UN-a usvojila Deklaraciju o pravima djeteta.

Međunarodni dan djeteta obilježava se s ciljem boljeg razumijevanja, prihvaćanja i dobrobiti sve djece.

Važno je senzibilizirati javnost i ustanove kako bi se maloljetnike zaštitilo od svih potencijalnih zlouporaba, nasilja i svih oblika diskriminacije. Važno je potaknuti organizacije koje se bave ljudskim pravima i slobodama na prevenciju u zaštiti, ali i unaprjeđenje dječjih prava jer su ta prava temelj izgradnje naprednog društva.

Svima nam mora biti obaveza graditi temelj za svijet mira i društvo gdje odrastaju sretna djeca, gdje svi imaju iste uvjete ra rast i razvoj, gdje im nisu uskraćena temeljna ljudska prava i dostojanstvo.

Pozivamo sve ustanove i organizacije s područja grad Đakova da, ne samo na današnji dan, već svaki dan u godini, na poseban način gledaju na prava djece i mladih.

Socijaldemokratski forum žena SDP-a Đakovo

Sanja Bježančević,

tajnica SDFŽ SDP-a Đakovo

 

.