SDP ĐAKOVO: KUMOVI UNIŠTAVAJU UNIVERZAL. PLAĆENA KAZNA OD 270.000 KUNA!?

Objavljeno: 10. 06. 2015.


PODIJELI:
GS

Od imenovanja nove uprave Univerzala, prije svega novog direktora 1. studenog 2014. pa svoga kuma savjetnika deset dana nakon toga,  1. prosinca 2014., uz tvrtku Univerzal veže se afera za aferom.

Uprava Univerzala na čelu s direktorom Kaseljem i savjetnikom Soldom, obojicom zaposlenima bez natječaja, potpuno je nedorasla poslu za koji primaju veliku plaću. Naime, SDP Đakovo došao je do informacije kako je nakon nadzora inspekcije rada Univerzal d.o.o. platio kaznu od 270.000 kuna zbog spornih ugovora devetorice zaposlenika. Za svakoga od njih koji je imao nezakonit ugovor uprava Univerzala platila je kaznu od 30.000 kuna.

Ukupna kazna od 270.000 kuna plaćena je samo kako Univerzal ne bi bio zapečaćen, a tvrtku čeka i sudski spor koji će ju dodatno financijski opteretiti. Odgovornost za davanje nezakonitih ugovora i plaćanje tako visoke kazne isključivo je na upravi tvrtke.

SDP Đakovo traži očitovanje gradonačelnika i predsjednika Skupštine Univerzala o ovim ozbiljnim propustima i nepravilnostima te ukoliko se navedeno potvrdi kao istinito, tražimo od gradonačelnika hitnu smjenu direktora Univerzala Mile Kaselja, njegovog savjetnika Gorana Solde i čitavog Nadzornog odbora tvrtke.

Gradsko vijeće izglasalo je nedavno da za propuste u gradskim tvrtkama odgovaraju direktori tih tvrtki. Neka gradonačelnik krene od dvojca Kaselj-Soldo dok još nisu upropastili Univerzal do kraja!  

Damir Tomić,

Predsjednik GO SDP-a Đakovo