SDP ĐAKOVO: SRAMOTNI NATPISI NA OBITELJSKOJ IMOVINI I PREMLAĆIVANJE ČLANOVA NASTAVAK JE POLITIČKOG OBRAČUNA S ČLANOVIMA SDP-a

Objavljeno: 07. 08. 2015.


PODIJELI:

natpis na zgradi branitelja

Grafit neprimjerenog sadržaja na obiteljskoj kući đakovačkog branitelja uoči 20. obljetnice Oluje, sramota je za čitavu Hrvatsku.

Branitelj na čijoj kući je u utorak osvanuo natpis „četnik“, dao je obrani Domovine 1.300 dana. Njegov sin naime, član je Gradske organizacije SDP-a.

Iako je zadatak policije pronaći krivce, važno je napomenuti kako ovo nije izolirani slučaj. Kontinuirano traju politički obračuni s članicama i članovima SDP-a koji jedini ukazuju na  nezakonitosti i nepravilnosti u Gradu. Duboko vjerujemo da je i ovaj čin posljedica spomenutoga i još jedan pokušaj zastrašivanja.

Čltomićanice i članove SDP-a konstantno se vrijeđa na osobnoj razini, o njima se iznose neistine, zastrašuje ih se. Kompromitira ih se bez ikakvog dokaza kroz pristrane lokalne medije u rukama pojedinaca u gradskim foteljama. Njima i njihovim roditeljima šalju se inspekcije na temelju lažnih anonimnih prijava. Njihovim roditeljima uništava se privatna imovina…

Činjenicu da je situacija u Gradu izmakla kontroli i da je sloboda govora u Đakovu postala upitna, potvrđuje premlaćivanje jednog člana Foruma mladih u ponedjeljak u noći u centru Grada. Slučaj je prijavljen policiji. Nitko od odgovornih u Gradu nije se očitovao, a informacija o ovom činu proslijeđena je i gradonačelniku. Mediji su uspjeli zataškati i ovaj događaj, ali zbog ozbiljnosti situacije i straha za sve aktivne i istaknute članice i članove SDP-a, dužni smo reagirati.

Gradska organizacija SDP-a Đakovo nastaviti će svoj rad i neće djelovati iz „ilegale“. Zbog zastrašivanja članova tražiti ćemo zaštitu institucija države, a od gradonačelnika, koji vrlo dobro zna tko je odgovoran na ovakvu zastrašujuću situaciju u Gradu,  ZAHTIJEVAMO da u okviru svojih ovlasti učini isto.

Damir Tomić,

Saborski zastupnik i predsjednik Gradske organizacije SDP-a Đakovo