SDP ĐAKOVO: UPOZORAVALI SMO GODINU DANA DA PREDSJEDNIK VIJEĆA LAŽE OKO AFERA U UNIVERZALU – EVO I DOKAZA ZA TO

Objavljeno: 19. 04. 2016.


PODIJELI:

tomićimunitet - Copy

Na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Đakova povuklo se opet pitanje oko afera u Univerzalu zbog kojih je plaćena kazna u iznosu 270.000 kuna.

tomićimunitetKako bi se opravdao, Soldo je mahao papirom na kojemu je navodno pravomoćna oslobađajuća presuda. No ni tu nije stao, već ja na animozitetu koji ima prema predsjedniku đakovačkog SDP-a dr.sc. Damiru Tomiću, izjavio kako je inspekcijski nadzor (koji je utvrdio da su u Univerzalu pronađeni radnici na crno te da su prilikom čišćenja bazena nekim radnicima ugroženi životi) bio politički montiran. Izjavio je Soldo i kako je protiv dr.sc. Tomića pokrenut postupak, ali se on pozvao na svoj imunitet. (u 51:08 minuti videa u prilogu)

Osim zlih namjera Soldo je pokazao, da je neuk i da podcjenjuje građane. Naime, u slučaju pokretanja postupka protiv državnog dužnosnika, prvo se raspravlja o skidanju imuniteta tog dužnosnika. To znači da je slučajno pokrenut postupak protiv dr.sc. Tomića, o njegovu imunitetu bi se raspravljalo na odboru Hrvatskog sabora. U nastavku pogledajte dokument koji potvrđuje da se o imunitetu dr.sc. Tomića nije raspravljalo niti u ovom niti u prethodnom mandatu. Što potvrđuje da su tvrdnje Gorana Solde obične laži.

Ovo je čisti dokaz namjera predsjednika Vijeća i postavlja se pitanje što je još slagao građanima? Od gradonačelnika nema smisla očekivati da te iste građane zaštiti jer je upravo on krivac situacije u Gradu. Jedno je sigurno, nakon lokalnih izbora zaštititi će ih SDP.

 

Gradski odbor SDP-a Đakovo

Video_Sjednica GVGĐ (https://youtu.be/jXeJBohpgBA?t=51m8s)

.