SDP-ova VIJEĆNICA SANJA BJEŽANČEVIĆ POZVALA SOLDU DA POKAŽE SVOJ UGOVOR O RADU I NATJEČAJ

Objavljeno: 25. 05. 2015.


PODIJELI:

sdpsanja

SDP-ova gradska vijećnica na konferenciju za medije donijela svoju platnu listu, ugovor o radu i natječaj te pozvala Soldu da učini isto za posao u gradskoj tvrtci.

Naša vijećnica Sanja Bježančević održala je danas u stranačkim prostorijama konferenciju za medije nakon vijesti na Novom radiju kako se zaposlila bez natječaja na svom radnom mjestu. Nitko naravno od pozvanih lokalnih medija nije došao. Vrlo jasno jer su u službi predsjednika Gradskog vijeća na kojega sumnjamo da stoji iza spomenute neistinite konstrukcije.

Vijest o zaposlenju objavljenu prije 10ak dana ne potpisuje niti jedan novinar ili glavni urednik, odnosno direktor spomenutog medija, već izvjesni Antonio koji niti ne postoji.

„Zašto se stvarni autor teksta nije potpisao ako je toliko zabrinut za moje zaposlenje?“, pita se Bježančević.

„Osobno sumnjam da iza ove neistinite konstrukcije stoji predsjednik vijeća Soldo i vlasnik novog radija Kaselj. Napad na SDP je potpuno očekivan. Napadi traju već dugo, posebno kada se pripremaju neki novi ugovori u Univerzalu što je bio slučaj i kada su se potpisivali direktorski i savjetnički ugovor. Potom putem lažnih profila na društvenim mrežama i portalima, a isto se nastavilo neprimjerenim ponašanjem predsjednika Vijeća na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća kada je SDP  spomenuo sporne članke iz Soldinog ugovora“, tvrdi gradska vijećnica SDP-a.

„Sramotno je koliko je Goran Soldo srozao, ne samo sliku Gradskog vijeća, već sliku čitavog Grada i nekih gradskih institucija“, naglašava Bježančević.

Na konferenciju je donijela i svoj ugovor o radu, platnu listu i natječaj na koji se javila objavljen u Narodnim novinama što je provjerljivo te pozvala Soldu da učini isto za svoj posao u Univerzalu, ali i prethodni u Hrvatskoj pošti.

Donijela je i svoj ugovor o najmu stana u kojem živi za koji je svaki mjesec uredno plaćen porez državi te napomenula da si kredit za vlastiti stan ne može priuštiti.

Bježančević napominje kako su Soldo i ona završili isti fakultet te kako su približno sličnih godina, ali da je Soldo očito naučio nešto više na fakultetu ako se u obzir uzme sva njegova imovina.

Za kraj je napomena da je Poljoprivredni institut Osijek državna institucija, ali se ne financira iz proračuna što se vrlo lako provjeri te da ona svoju plaću svaki mjesec mora zaraditi, dok su s druge strane Soldina primanja (predsjednik GV-a, NO Univerzala i savjetnik direktora) isključivo iz gradskog proračuna na teret svih građana Đakova.

„Institut postoji od 1878. godine i tko je Goran Soldo da bi na bilo koji način diskreditirao tako uglednu instituciju koja hrani 150 obitelji? Može ga biti sram. Institut je postojao i prije njega, postojati će i nakon njega. Pitam se hoće li Univerzal postojati nakon njega i Kaselja?!, tvrdi gradska vijećnica SDP-a Sanja Bježančević.

Gradska organizacija SDP-a Đakovo