SDP TRAŽI OD VINKOVIĆA SMJENU UPRAVE UNIVERZALA I PRESTANAK FINANCIRANJA IZ PRORAČUNA GRADA ONIH MEDIJA KOJI SU ZATAŠKAVALI AFERE!

Objavljeno: 19. 06. 2015.


PODIJELI:

INDEXSDP

Iz odgovornosti prema građanima od Vinkovića tražimo smjenu uprave Univerzala i prestanak financiranja iz Proračuna Grada onih medija koji su zataškavali afere!

Prije desetak dana tražili smo očitovanje gradonačelnika na dvije afere u gradskoj tvrtci Univerzal, to očitovanje nismo dobili. Isto očitovanje nisu dobili ni građani Đakova koji plaćaju upravu Univerzala.

Napomenuli smo tada gradonačelniku da je vrijeme politikanstva prošlo i da se ovdje radi o vrlo ozbiljnim problemima i ugrozi života djelatnika tvrtke Univerzal. A Vinković je kao predsjednik skupštine odgovoran za svakog radnika te tvrtke i prema svakom radniku tvrtke, a kao gradonačelnik prema svakom građaninu Đakova.

SDPINDEXZataškavanje afera kontrolom dva lokalna medija, Radio Đakova i Novog radija, postala je praksa u Đakovu u zadnje dvije godine. Tekst objavljen jučer na portalu Index.hr (http://www.index.hr/vijesti/clanak/prijetili-indexu-tuzbom-i-prije-objave-predsjednik-gradskog-vijeca-se-samozaposlio-u-gradskoj-tvrtci/826044.aspx) dokaz je da istina ipak nađe put. Činom zataškavanja spomenuti mediji stavili su se u službu nepravilnosti Solde i Kaselja i postali sudionici.

Iz odgovornosti prema svim građanima Đakova, od gradonačelnika tražimo smjenu čitave uprave Univerzala: Nadzornog odbora, direktora i savjetnika direktora te svih šefova radnih jedinica koje je dvojac imenovao. Tražimo od gradonačelnika da se Radio Đakovo i Novi radio prestanu financirati iz gradskog Proračuna jer je šteta koju gradu rade nemjerljiva.
Damir Tomić,
predsjednik GO SDP-a Đakovo