SINDIKATI: RODITELJI, TREBAMO VAŠU PODRŠKU – MINISTAR: DJECI JE MJESTO U ŠKOLI

Objavljeno: 24. 09. 2015.


PODIJELI:

škola

Sindikat hrvatskih učitelja, Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske i Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja obratili se pismom roditeljima u kojem traže i njihovu podršku, dok se otvorenim pismom oglasio ministar znanosti i obrazovanja Vedran Mornar prema nastavnom osoblju.

Tri sindikata obrazovanja obratila su se roditeljima školske djece pismom u kojem ih mole za razumijevanje i jamče kako će unatoč neodržavanju nastave djeca biti zbrinuta u školama. Pismo prenosimo u cijelosti:

Dragi roditelji,

Naši učitelji i nastavnici pripremaju se za štrajk u sustavu obrazovanja i znanosti.

U ovom trenutku iznimno nam je važna vaša podrška i razumijevanje. Ovo nije borba samo za mali dodatak na plaću učitelja i nastavnika, ovo je puno više od toga.

Ovo je borba za bolje i kvalitetnije obrazovanje naše djece, za dostojanstvo onih koji im svakodnevno prenose znanje, čuvaju ih i brinu se o njima. Naši učitelji i nastavnici rade jedan od najodgovornijih poslova, s velikim entuzijazmom i ponosom. Ali taj se rad sustavno omalovažava i degradira, a problemi se ignoriraju.

Ukazujući na probleme i boreći se za svoja prava, učitelji i nastavnici ne rade ništa loše za našu djecu. Naprotiv, bore se i za njihovu bolju budućnost!

Kao roditeljima, ne smije nam biti svejedno u kakvim uvjetima naša djeca uče i u kakvom društvu odrastaju. Važno je da im i na ovakvim primjerima pokažemo da imaju pravo na život u poštenom i pravednom društvu u kome će i oni jednoga dana biti radnici. Važno je da ih i mi kao roditelji naučimo da svatko tko pošteno radi treba biti pošteno plaćen za svoj rad, da se za to treba i vrijedi boriti.

Pružite učiteljima i nastavnicima potporu na način da ne šaljete svoju djecu u školu za vrijeme štrajka ako to možete. Ako ne, dovedite ih u školu, ona će bez obzira na štrajk biti zbrinuta i čuvana kao i uvijek.

Hvala vam na razumijevanju!

Sindikati Vertikale obrazovanja:

SINDIKAT HRVATSKIH UČITELJA
NEZAVISNI SINDIKAT ZAPOSLENIH U SREDNJIM ŠKOLAMA HRVATSKE
NEZAVISNI SINDIKAT ZNANOSTI I VISOKOG OBRAZOVANJA

Ministar znanosti i obrazovanja Vedran Mornar obratio se nastavnom osoblju čije pismo također prenosimo u cijelosti:

pismo_ministra