ŠIROKO POLJE NA PARLAMENTARNIM IZBORIMA – SVE VIŠE PROTESTNIH GLASOVA – PREFERENCIJALNO MANDARIĆ DOBIO VIŠE OD VINKOVIĆA

Objavljeno: 11. 09. 2016.


PODIJELI:

MJESNIŠP

U postotku 47,3 % Širokopoljčana danas je izašlo na parlamentarne izbore.

Ako ste u ovoj polovini mještana što je izašla na izbore sigurno očekujete pomak, barem mali. Prvenstveno taj pomak traže “obični” građani.

Nezadovoljstvo dosadašnjim strankama sve je veće i u ovako malom mjestu, po tko zna koji puta preslikana je državna slika na moje selo malo.

Ako ćemo glasove MOST-a, “Bandićeve 365” stranke i Živog zida gledati kao protestne, a vrlo su blizu takve konstatacije, onda je očito da dosadašnja politika “standardnih” stranaka uopće nije oduševila mještane Širokog Polja.

Nekada su u Širokom Polju najjače stranke dobivale gotovo 300 glasova, a danas otvaraju šampanjac za 150 glasova. I sklonije su to pripisati raznoraznim faktorima, nego priznati da nisu ispunili očekivanja naroda.

No dobro, evo kako su Širokopoljčani glasovali.

Službeno je bilo upisanih 847 birača s pravom glasa, od toga na izbore nije izašlo 446 birača, odnosno 401 birač iskoristio je svoje zakonsko pravo i izašao na biralište. Nevažećih listića bilo je 9, tako da su pravovaljana ostala 392 listića.

Prije samih rezultata, osvrt i na preferencijalne glasove. Najviše glasova dobio je predsjednik đakovačkog HDZ-a Marin Mandarić, gotovo duplo više od gradonačelnika Vinkovića. Rezultat stranačkih glasova, ili ipak nečega drugog…

Evo rezultata:

 1. HDZ                                   – 171  glas
 2. SDP                                   –   68 glasova
 3. HDSSB                             –   54 glasa
 4. MOST                               –   32 glasa
 5. BANDIĆ MILAN 365    – 31 glasa
 6. ŽIVI ZID                          – 26 glasa

Preferencijalno Širokopoljčani su pronašli razlog zaokružiti:

 1. Marin Mandarić     – 63 glasa
 2. Zoran Vinković      – 39 glasova
 3. Miroslav Tuđman – 33 glasa
 4. Maja Žulj                – 24 glasa
 5. Zvonko Pongrac    – 15 glasova
 6. Tomislav Tolušić   – 10 glasova

 

 

.