ŠIROKO POLJE PREKO 50 % IZAŠLO NA PARLAMENTARNE IZBORE

Objavljeno: 08. 11. 2015.


PODIJELI:

široko polje

Na najneizvjesnije izbore do sada izašli su i Širokopoljčani.

Iz širokopoljačkog pogleda mogli bi dodati i s podosta neočekivanih postotaka. Vjerojatno će pojedinim političkim opcijama biti teško priznati – kod nas su od njih neke sigurno više očekivale.

Da li su to novi politički odnosi u pitanju u našem malenom selu, nezadovoljstvo naroda ili nešto treće vrijeme će pokazati.

Kao i na nacionalnoj razini tako je i kod nas  jedno od pozitivnih iznenađenja Kandidacijska lista MOST s 42 glasa, Lista Živi zid također nema razloga za nezadovoljstvo s osvojenih 29 glasova, jer kao što je poznato Širokopoljčani teško mijenjaju dresove.

Razgovarajući večeras poslije rezultata većina Širokopoljčana se slaže da je najveće iznenađenje ipak SDP-ovih 76 glasova. Iako na nacionalnoj razini velika stranka, u Širokom Polju nikada nisu išli do preko 30-ak glasova. Bez temeljnog ogranka u selu, čini se da jedino oni dobro koriste medijski prostor, a to im se itekako vraća.

Isto tako u večerašnjem razgovoru, dosta nas je očekivalo bolji rezultat HDSSB-a, iako o zadovoljstvu ili nezadovoljstvu raspravit će vjerojatno oni unutar TO.

HDZ je očekivani pobjednik s osvojenih 215 glasova. Teško je govoriti o podbačaju kada dobiješ najviše glasova, ali ako su realna očekivanja bila oko 250-260 glasova, ili kada se zna da je njihov rezultat na parlamentarnim izborima obično bio redovito oko 300-tinjak glasova…

No ta pitanja ipak nisu za nas koji to promatramo sa strane.

Da li su se i dugoročno promijenili politički odnosi u selu to ćemo tek vidjeti.

Evo rezultata današnjih parlamentarnih izbora:

  1. DOMOLJUBNA KOALICIJA – 215 glasova
  2. KOALICIJA HRVATSKA RASTE – 76 glasova
  3. HDSSB – 67 glasova
  4. MOST – 42 glasa
  5. ŽIVI ZID – 29 glasova

Pojedinačno najviše glasova dobio je Antun Galić (HDZ) – 74 glasa, Branimir Glavaš (HDSSB) – 22 glasa, Miroslav Šimić (MOST) – 13 glasova i Ivan Vrdoljak (HNS) – 10 glasova.

Od ukupno čak 837 birača na listi, izašlo ih je 473, od čega je bilo 455 važećih, odnosno 18 nevažećih.

I dok stranački čelnici raspravljaju tko je gdje podbacio ili dobio, mi očekujemo već uskoro da nam bude bolje.

 

.