ŠIROKOPOLJAČKI LOVCI U “LOVU NA NEOBIČNE ŠTETOČINE”

Objavljeno: 19. 04. 2015.


PODIJELI:

smeće2015

Lovačka udruga "Kuna" uključila se ove godine u nacionalnu kampanju čišćenja divljih odlagališta otpada, Zelena čistka – Let’s do it Croatia!

Pojedini stanovnici Širokog Polja itekako su se pobrinuli da članovi lovačke Udruge imaju što raditi. Divljih otpada je oduvijek bilo, a dok je neodgovornih pojedinaca još uvijek će ih i biti.

Ipak, ovo što se trenutno zbiva uz novu cestu prema Jurjevcu prešlo je sve granice, odnosno to bi konačno netko trebao reći pojedincima koji svojom bahatošću uništavaju sve oko nas. Teško je opisati što su ti pojedinci u stanju napraviti, zato najbolje pogledajte fotografije i uvjerite se koliko netko može biti temeljit u razaranju prirodnog okoliša.

U razgovoru s nekolicinom mještana apsolutno su svi mišljenja da je jedina "prevencija" za ovakve počinitelje "masna" novčana kazna, a jedino rješenje da ih se uhvati na djelu je uvođenje komunalnog redara. Iako koliko je meni poznato, bivši predsjednik MO Široko Polje Božo Perković gotovo je molio nadležne da selo dobije komunalnog redara, ali očito netko je mislio drugačije.

Da se vratimo hvale vrijednoj akciji LU "Kuna", i njihovom uključivanju u nacionalnu kampanju čišćenja divljih deponija.

Predsjednik Udruge Miroslav Džambić dogovorio je s đakovačkim "Univerzalom" odvoz glomaznog otpada s divlje deponije kada ga lovci prikupe. Osim toga planira se još jedan termin čišćenja u svibnju za preostalo smeće koje ne ide u kategoriju krupnog otpada.

Što više reći, bravo širokopoljački lovci, ali bi trebalo i "otvoriti lov na štetočine."

« od 20 »