ŠIROKOPOLJAČKI UČENICI POBJEDNICI – BRAVO ZA EMU, PATRICIJU, KATRIN, GABRIJELA, RUŽICU I MAJU

Objavljeno: 12. 03. 2016.


PODIJELI:

skola

Teško je biti prvi, najbolji.

Oni koji to jesu, znaju koliko su truda uložili u to da postanu. Još je teže ostati prvi, jer svi se „pale“, da te pobjede. Ipak, ekipa OŠ J. A. Ćolnića, PŠ Široko Polje i ove godine je uspjela pobijediti konkurenciju u natjecanju iz Prve pomoći.

Natjecanje je održano u prostorima OŠ „Vladimir Nazor“, a ostale ekipe činili su učenici škola iz đakovštine, što pobjedi svakako povećava važnost.

Ponekad znamo reći da se u školi uči i ono što nam nikad neće trebati. Nadamo se da ovo što uče, zaista nikad neće morati koristiti. Ipak, korisno je, i svakako za veliku pohvalu.

Natjecanje svake godine organizira HCK, ured Đakovo.

Pobjedničku ekipu čine: Ema Eržić, Patricija Šekerija, Katrin Veselinović, Gabrijel Zeko i Ružica Žužić. Posebno nam je žao što se kapetanica ekipe, Maja Antunović, pred samo natjecanje razboljela, pa nije mogla nastupiti.

Pripremali su se i učenici koji će nagodinu nastupiti na istom natjecanju. Dovoljno je reći da sam ih puno puta morao doslovno istjerati iz škole, jer su htjeli još jednom probati…

Rezultat ove godine je povijesni. Nikad nitko nije na radilištu i testu imao 108 bodova od mogućih 120.

Lijepo je to saznanje za regionalno natjecanje, na kojem će naša ekipa sudjelovati sredinom travnja. Držimo im fige da idu i na državno, koje im je dosad izmicalo.

Posebna zahvala mentorici Judi Makonnen Rajnović, a bez Vedrana Đambića, koji je nesebično odvajao svoje slobodno vrijeme, rezultat sigurno ne bi bio ovakav.

Obećao sam da ću spomenuti i prvu mentoricu, Anu Krmek, od koje je ova lijepa priča i počela. I, hvala Bogu, traje… /Robert Smješka/

.